Nyheder

Forbered huden på forårssolen

Hvordan holder du huden sund, når forårs- og sommersolen tager fat? A-vitamin er essentielt, og Sunprep er en god kilde.

Foto: Shutterstock
4. maj 2023

Hvordan holder du huden sund, når forårs- og sommersolen tager fat? A-vitamin er essentielt, og Sunprep er en god kilde.  

Vi er alle født med beskyttende A-vitamin i huden. Men niveauet falder, jo mere sollys vi udsætter huden for, og jo ældre vi bliver. Det er bevist, at A-vitamin kan forbedre hudens struktur, afhjælpe uren hud, rynker og solskader i form af for eksempel pigmentpletter. Og så har det en virkning på tør hud.  

A-vitamin bidrager til væksten og vedligeholdelsen af overhuden. Desuden har A-vitamin en effekt på uren hud, solskadet hud, pigmentering og rynker. Du kender måske også A-vitamin omtalt som retinol.

A-vitamin er let at nedbryde

A-vitamin er samtidig et skrøbeligt vitamin, som er følsomt over for både lys og luft og derfor kan have en begrænset aktiv levetid – især retinol i produkter kan være svære at styre, da de er mindre stabile og let går til. Derudover er der forskellige koncentrationer, som gør, at man enten kan få for meget eller for lidt.  

Med Sunprep fra Naturdrogeriet er A-vitaminets holdbarhed bedre sikret. Produktet er designet til sommer og sol, da det består af betacaroten og granatæble med ellaginsyre. Betacaroten fungerer som et pro-A-vitamin, hvor kroppen selv omdanner den mængde A-vitamin, der er behov for. A-vitamin bidrager blandt andet til at vedligeholde en normal hud, hvilket gør Sunprep ideelt til forårs- og sommermånederne. 

Hvad er A-vitamin? 

A-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, som bliver lagret i vores fedtvæv og i leveren og langsomt bliver frigivet til vores krop. Vi får det via kosten fra madvarer som lever, fisk, æg, mælk og mejeriprodukter. I planteriget finder vi det i orange og mørkegrønne planter som gulerod, spinat, abrikos og melon. Vores krop har brug for A-vitamin, fordi det hjælper kroppen med blandt andet at opretholde en normal hud, et normalt syn og et normalt immunforsvar. 

Forrige artikelMyten holder: Smøring til gigtramte led

Næste artikelDerfor bliver dine tømmermænd værre med alderen