Nyheder

Forbrugere vil have mange økologiske varer

18. april 2007

330 mio. Det var Coops gevinst for at satse stærkt på økologiske varer. Ny analyse viser, at butikker med stort økologisk varesortiment vinder kampen om kunder, der er bevidste om deres forbrug.

En frisk analyse viser, at supermarkeder vinder på at udvide det økologiske sortiment. COOP med butikkerne Irma, Kvickly og SuperBrugsen snupper for 330 mio. kr. økologisk omsætning for næsen af konkurrenterne på grund af et bredt varesortiment. I landets første dybdegående analyse af fordelingen af den økologiske omsætning i Danmark, har GFK og Økologisk Landsforening kunnet sætte tal på gevinsten ved at satse på et økologisk sortiment.

”Særligt på sortimentsbredde og udvalg distancerer Irma, Kvickly og SuperBrugsen, der alle er en del af Coop, sig fra konkurrenterne, og med de nye data fra GFK's husstandspaneler kan vi nu konstatere, at det er en økologisk omsætning på 330 mio. kr. årligt, som COOP-kæderne på denne måde snupper for næsen af deres konkurrenter,” forklarer Henrik Hindborg, markedschef i Økologisk Landsforening.

”I sidste ende er det forbrugerne, der vinder, når supermarkederne udvider deres økologiske sortiment og tilbyder en større produktmangfoldighed,” siger Henrik Hindborg. Irma er den kæde, der sælger mest økologi i forhold til kædens totale dagligvareomsætning. Irmas økoandel ligger i følge GFK's målinger på 14,5 procent. Til sammenligning udgør den samlede økologiske omsætning i Danmark cirka 6,5 procent af den totale dagligvareomsætning. Nettos økologiske omsætning anslås til at ligge på 548 mio kr. i perioden juli 2005 – juni 2006. Dette svarer til en markedsandel på 16,6 procent og gør Netto til den enkeltstående kæde, der sælger den største volumen af økologiske varer i Danmark. Analysen fra GFK viser desuden, at SuperBest, Føtex, Rema 1000, Bilka og Aldi er de kæder, der har det største uudnyttede økologiske potentiale. Disse kæder har mulighed for at øge omsætningen markant ved at blive bedre til at dække deres kunders behov for økologiske varer. At økologi er et attraktivt forretningsområde med en årlig omsætning på 3,3 mia kr. i 2006, er da også gået op for de fleste butikskæder. Således barsler både Netto, Føtex, Irma, SuperBrugsen, Kvickly og Rema 1000 med nye tiltag på økologiområdet i 2007.

Kilde: Økologisk Landsforening.

Forrige artikelRygeost og jyske spegepølser til københavnere

Næste artikelBørn kan godt få lyst til frugt