Fordøjelsen giver anfald

Jeg har siden helt spæd haft store problemer med fordøjelsen, især i form af forstoppelse, megen luft/oppustethed mm. Har siden 2014 været gennem 3 svære depressioner (+stress og angst), og jeg får Noritren 75 mg.

Jeg har gennem livet prøvet stort set alt (medicin, naturpræparater, megen bevægelse, 2 liter væske, udelukkelse af diverse fødevarer osv.) for at få styr på maven. Har spist plantebaseret det seneste års tid, hvilket syntes at hjælpe.

Har via yoga, meditation og psykoterapi de seneste par år fået det væsentligt bedre psykisk. Får dog ofte nærmest “anfald”, hvor maven svulmer op, jeg får vejrtrækningsbesvær, uro, ekstremt mange bøvser og senere prutter, voldsom udmattethed. Desuden generelt meget sortnen for øjnene, når jeg rejser mig, meget skæl samt kolde hænder og fødder. Jeg ved jo ikke, om det kan have betydning/hænge sammen med fordøjelsen også?!

Jeg vil tage imod alt, hvad I kommer med, og vil desuden høre, om det homøopatiske Cuprum sulf kan være et forsøg værd? Har prøvet Heparon, men er ikke sikker på, hvor godt det virkede. 

Bedste hilsner,

 


 

Langvarige fordøjelsesproblematikker er som regel ret komplicerede. Derfor er det svært at give et enkelt råd. 

Min måde at arbejde med fordøjelsen på er inspireret af 4 R-metoden. Denne handler om først og fremmest om at fjerne ting fra kosten, som ikke tåles eller som giver anledning til et uhensigtsmæssigt miljø. Dernæst tilføres eller stimuleres til øget egenproduktion af det, som mangler (mavesyre, bugspyt, galde), mikrofloraen genetableres og tarmens slimhinder repareres.  

De hyppigste ting, som ikke tåles, er gluten, mælk, æg, majs og skaldyr. Din oppustethed kunne dog vidne om en udfordring med kulhydrat-intolerans forårsaget af en overvækst af fermenterende bakterier og/eller svampe. Måske du med fordel kunne prøve en Low FODMAP diæt i en periode på 6 uger for at teste det af.  

Da du har haft dine udfordringer siden barndommen, er min klare anbefaling, at du skal forbi en behandler med erfaring indenfor området. Det tror jeg, at du kommer længst med. I mellemtiden kan du fint prøve cuprum sulf D6, som er fantastisk til tarmallergier, forstoppelse og kronisk nerveudmattelse. Præparatet er bedst egnet til tynde mennesker.  

God bedring. 

Mvh Maria 

2 kommentarer

 • Kamma Jensen siger:

  Hej i dygtige mennesker. Jeg savner et råd. Jeg har lige været hos min læge, og fortalte at jeg havde en del hjertebanken som går i hals og mave. Han vil gerne have at jeg stiger fra 150 mg Zelo sok til 200 mg daglig. Samtidig siger han at det nok er alderen da jeg er 73 år. Dog kommer der på alle tider af døgnet, og er meget ubehagelig. Jeg tager en magnesia hver aften, ellers har jeg hård mave. Jeg har Addison sygdom og får Hydro kortision. Så har jeg sukkersyge, som jeg får piller for. Jeg fik en ballon udvidelse for ca 20 år siden, men det vil de ikke før jeg ikke kan synke mere. Nu er jeg kommet i tvivl om, hvad det er rigtig. Jeg er meget træt, mere end almindelig. Min mave bliver meget stor, trods det at jeg vejer normalt. Hvad gør jeg nu. Synes ikke Zelo sok er sagen i den store mængde.
  Tak for jer

 • Henning Rolapp siger:

  Jeg har sagt det flere gange før. Prøv at bade i havvand. Kurbade over hele verden og gennem hele vores historie har været meget anvendt. Lad badning i havvand være dit kurbad. Gør det vedholdende og mærk om ikke det gør dig godt. Kroppen optager via huden gerne en række mineraler og andet fra havvandet. Og nu er havvandet varmt og behageligt.
  Vedlægger dette link: https://www.berlingske.dk/aok/vidste-du-det-det-sker-der-i-kroppen-naar-du-hopper-i-havet

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *