Nyheder

Forkæl din partner – det betaler sig

23. juni 2009

Investér i parforholdet. Det er sund fornuft og god økonomi, fastslår Nordea. En forlænget weekend i Barcelona eller en god middag for to kan være berigende for parforholdet – og økonomien.

Beregninger, som Nordea har lavet for Morgenavisen Jyllands-Posten viser, at det godt kan betale sig at bruge penge på at pleje parforholdet.

Dyrt at lade være

»Man skal ikke i spareiver undlade at bruge penge på hinanden og vedligeholdelse af parforholdet, for det kan blive meget dyrere at lade være,« siger forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen.

Hvis et par med to børn går fra hinanden, mister de ifølge Nordeas regneeksempel både hus og bil og 12.000 kr. årligt, som kunne være brugt på at forsøde tilværelsen.

»Det er rigtig mange buketter blomster eller biografture,« fastslår Ann Lehmann Erichsen.

Klogt at investere i forholdet

Antallet af skilsmisser og brudte parforhold stiger traditionelt i krisetider, men kan man på nogen måde redde forholdet ved at ofre tid og penge på gensidig forkælelse, er det ifølge psykolog Søren Braskov, Jysk Center for Konfliktløsning, absolut værd at satse på.

»Mange oplever bruddet som en både økonomisk og social nedtur. De rammes af ensomhed og oplever lavere livskvalitet. De erkender også, at de ikke var der nok, og at de skulle have brugt mere tid sammen,« siger Søren Braskov.

Ifølge Puls' parterapeut og sexolog, Rikke Thuesen, er det klogt at investere i parforholdet.

»Det er godt at blive bevidst om, hvordan man hver især og sammen bruger tiden, og beslutter, hvordan man bruger den bedst muligt,« siger hun.

Kilde: fpn.dk

(oprettet 26. juni 2009)

Forrige artikelBørn lærer om økologi
på sommerens Madskoler

Næste artikelUsund mad bremser børns vækst