Nyheder

Forkølelse – sådan undgår du den

11. januar 2012

At have en god hygiejne er vejen frem, hvis du vil undgå en slem vinterforkølelse. Her får du fire gode råd til, hvordan du undgår at smitte andre eller blive smittet.

1. Hold dig for munden

Når du nyser, kan du sprede en virus ud med en radius på over flere meter. Virusserne kommer ud med en fart på over 150 km/t, og de kan blive hængende i luften i et godt stykke tid. Så hold dig for munden, når du nyser eller hoster.

 

2. Vask hænder

Smitte spredes oftest via hænderne. Når du sætter dine hænder på omgivelserne omkring, bliver de rørt af nogle andres hænder, hvor det bliver ført op til deres slimhinder i mund eller næse. Sørg derfor altid for at din håndhygiejne er i top, efter du har nyst, hostet eller pudset din næse.

Virusserne kan leve på omgivelser i mellem 15 minutter og op til et par timer.

3. Luft ud

Når du lufter ud, skaber du et friskt indeklima i dit hjem. Det nedsætter chancen for, at virusser bliver hængende i luften. Samtidigt er det vigtigt for dine slimhinder og dit velvære, så gør det gerne en gang i timen.

 

4. Bliv hjemme når skaden er sket

Hvis du bliver syg, enten med forkølelse eller influenza, så bliv hjemme så længe du hoster, nyser eller har feber. Drik en masse væske, og sørg for at få hvilet ud.

 

 

Kilde: politiken.dk

Forrige artikelLys chokolade får dig til at overspise

Næste artikelHver fjerde risikerer høreskader