Liv

Forskellige ferieformer: Hvor skal du hen?

25. september 2009

For rigtig mange er billetten booket og betalt – for andre ligger ferien stadig jomfrueligt foran uden planer eller aftaler. Vi har været i drømmeland og på nettet – og fundet et par forslag til inspiration for din fremtidige rejse.

Du og familien har måske startet en ny livsstil, en eller flere af jer er muligvis allergiske eller intolerante, og I har bare ikke lyst til at ofre den nye raske følelse i kroppen på feriens søde alter.

Det bliver heldigvis lettere at finde steder, hvor hele familien kan slappe af uden at skulle bekymre sig om, hvad næste måltid indeholder af uønskede ingredienser.

I de gamle kurbyer i de tysktalende og østeuropæiske lande har mange hoteller stor erfaring i at opfylde forskellige ønsker til diæter. Men i kølvandet på Kernesund-familien er der også kommet et dansk rejsebureau på banen, der har specialiseret sig i familieferie på diæt – nemlig Glutenfri Ferie. I konceptet er der tænkt på alt lige fra snackbokse til køreturen til, at familier gerne vil have mulighed for pool eller skiture – ligesom alle andre børnefamilier.

Overvejer du og din partner i stedet at bruge ferien på at starte den nye livsstil, er der også mulighed for det. Total Health er f.eks. et koncept, hvor livsstilsændringen starter med et fire dages ophold med en intensiv start. Og hvorfor ikke bruge ferien på det? Kiropraktik, tarmskyl, blodtryksmåling og et eftersyn af hele nervesystemet er redskaber, der bruges til at sætte gang i omlægningen, ligesom dagene er fyldt med viden, detox-mad og behandlinger.

Rundt om i landet findes der også masser af høj­skoleophold, der sætter fokus på sund mad, motion og ferie med indhold. På nettet er der masser af inspiration at hente:

www.glutenfriferie.dk
www.totalhealth.dk
www.vestjyllandshojskole.dk
www.i-h.dk (Isterød Højskole)
www.oure.dk
www.hadstenhojskole.dk
www.krogerup.dk
www.rfh.dk (Rørvig Folkehøjskole)

Ferieformer: Well afslappet i luksusomgivelser

Drømmer du om at blive nusset om i lange baner, spise lækker og let mad, bade i forskellige forskønnende og afslappende bade, blive masseret, skrubbet og motionere i smuk natur – så behøver du ikke nødvendigvis bruge enorme formuer.

Mens de danske spahoteller bliver flere, er der fortsat økonomiske grunde til at søge mod de traditionelle spabyer. Både lige syd for grænsen og i de østeuropæiske lande kommer du lidt længere for pengene, når det gælder behandlinger. Du skal selvfølgelig rejse lidt længere og med­regne udgifter til det. Men hvis formålet er den store forkælelse, er det værd at lave regnestykket.

Spa Tours er et af de danske bureauer, der har specialiseret sig i luksusophold for forkælelsessyge danskere i bl.a. Tyskland, Montenegro, Ungarn, Italien, Sverige, Tjekkiet, Estland, Kroatien, Slovakiet.

GT Rejser arrangerer busrejser og kør selv-rej­ser til wellness, slanke- og behandlingsophold i Polen. Destinationerne er luksushoteller i attraktive områder, og der er også muligheder for længere familierejser, hvis wellnessopholdet ikke kun skal nydes af voksne. Selvom Polen ikke er almindeligt kendt som destination for kur­op­hold, har landet alligevel en tradition, når det handler om at slippe væk for at rense ud, blive behandlet og forkælet. Se mere på:

www.spatours.dk
www.gtrejser.dk

Ferieformer: Drømmemøder med vilde dyr

Mener du, at livet er for værdifuldt til at snyde dig selv for oplevelsen af at svømme med delfi­ner, se løverne jage over savannen eller fare med hundeslæde over indlandsisen?

Mange af os går rundt med en lille drøm om at gøre nogle af de ting, vi læser om i magasi­nerne eller ser i eksotiske tv-udsendelser. Disse drømme nærer efterhånden flere mindre rejsebureauer, som har specialiseret sig i lige den livs­oplevelse, som kunderne higer efter.

Delfin Rejser tilbyder således rejser, hvor formålet er et unikt møde med de spændende havpattedyr. Og sådan et møde kan efter sigende bruges til lidt af hvert: til afstressning, mod angst, som terapi for særligt adfærdsfølsomme mennesker eller som del i teambuilding. Det er selvfølgelig også muligt bare at gøre det for oplevelsens skyld!

Blixen Tours er for dem, der bare må ud og se Afrika og det rige dyreliv. En safarirejse er en oplevelse, der næppe kan sammenlignes med andre. Kontinentet kan byde på meget forskelligt dyre- og naturliv, så det er bare med at bruge alle de råd og oplysninger, du kan skaffe, når du skal beslutte dig for, hvor din vilde oplevelse skal foregå.

Sirius Rejser er en adventureafdeling af rejse­bureauet Grønlands-eksperten. Glem alt om badestrande og massive varmegrader – kun de kolde drinks er inden for rækkevidde, hvis din drømmeoplevelse involverer slædehunde. Skal turen bruges til mere end bare oplevelsen, er der også mulighed for at koble teambuilding og lederudvikling på.

www.delfinrejser.dk
www.blixentours.dk
www.siriusrejser.dk

Ferieformer: Bare det er billigt eller lavpraktisk…

Er din pengepung ramt af finanskrise, eller er pengene brugt på andre fornødenheder, så er der dog ingen grund til at snyde dig selv for lidt ferie væk fra Costa del baghave.

Brug først og fremmest fantasien og dit netværk. Måske kender du nogen, som kan låne dig et sommerhus? Bare det at komme væk fra alle de gøremål, du garanteret kan finde i og rundt om hjemmet, er nok til at få følelsen af ferie. Selv­om sommerhuset ikke ligger op ad havet eller har egen pool, kan du let gøre noget for at understrege afslapningen: medbring din yndlingsmusik, gode bøger, toiletsager til luksuspleje (se vores skønhedsartikel på side 44), god og nærende mad og drikke. Husk at nyde stilheden og det faktum, at du ikke skal noget.

Med telt og cykel eller bare dine ben og et par gode vandresko kan du også nå vidt omkring – hvorfor ikke tage en tur langs hærvejen og møde Danmarkshistorien undervejs?

Er du til den mere luksuriøse udgave af en vandre- eller cykeltur, er der også mulighed for at booke hoteller på ruten og få kørt bagagen til døren, også hvis du vil bruge benene i udlandet. F.eks. har Ruby Rejser masser af løsninger på camping, cykling og vandring for den aktive rej­sende rundt i Europa.

Forrige artikelSådan får du en god flyrejse

Næste artikelGrillet galiamelon med kanel og is

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.