Nyheder

Forsker: Vi bliver resistente over for antibiotika

24. januar 2008

Problemerne med bakterier i mad, der er modstandsdygtige over for antibiotika, er stigende i EU-landene.

En ny rapport fra EU viser, at godt halvdelen af EU-landene i 2006 havde en meget høj forekomst af campylobacterbakterier, der er resistente over for det vigtige antibiotika ciprofloxacin. Der blev desuden fundet resistente bakterier i 45 procent af de undersøgte infektioner hos mennesker. Opgørelsen vækker bekymring, fordi resistens kan gøre det svært at behandle infektioner hos mennesker. – En høj forekomst af resistens i campylobacter fra dyr er bekymrende, da netop kød og især kyllingekød vurderes at være skyld i de fleste campylobacterinfektioner hos mennesker. Når mennesker bliver inficeret med resistente bakterier, kan det være vanskeligt at behandle infektionen, fordi bakterierne allerede er modstandsdygtige over for et af de vigtigste antibiotika, siger seniorforsker Ole E. Heuer fra Zoonosecentret i DTU Fødevareinstituttet. Kilde: Jyllands-Posten

Forrige artikelAlkohol og hormoner sammen er farlige for brysterne

Næste artikel500.000 danskere i farezonen for hudkræft

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.