Nyheder

Forskere: Grimasser går i arv

18. oktober 2006

Hvis bedstefar stryger pegefingeren under næsen, når han er ivrig, så vil hans søn og barnebarn sandsynligvis gøre det samme. Ansigtsudtryk er arvelige, afslører en ny israelsk undersøgelse.

Israelske forskere har påvist, at der er slående lighed mellem ansigtsudtryk i samme familie.

Forskerne mener, at vores ansigtsudtryk er arvelige, og dermed bekræfter de en tese, der blev udtrykt af selveste Charles Darwin tilbage i 1872.

Blinde forsøgspersoner

For at afprøve Darwins tese analyserede forskere ved universitetet i Haifa ansigstudtrykkene hos 21 forsøgspersoner, som alle var blinde. Derefter sammenlignede de dem med deres slægtninge.

Forskerne bad forsøgspersonerne om at give udtryk for glæde, sorg, vrede etc. Desuden blev deres udtryk analyseret, når de blev overraskede og når de koncentrerede sig dybt.

Forbløffende ligheder

Da research-materialet blev gennemgået fandt forskerne forbløffende mange ligheder mellem udtrykkene hos de blinde og deres slægtninge.

Pudsigt nok blev der fundet flest ligheder i udtrykkene, når det handlede om negative udtryk.

Ledende researcher, Gill Peleg, udtaler: Vi har konstateret at ansigtsudtryk er et famlieanliggende – et slags visitkort”.

Forskning i autisme

Næste mål for de israelske forskere er at finde frem til de gener, der har indflydelse på ansigtsudtrykket.

Dette kan blandt andet hjælpe forskningen omkring autisme, hvor ansigtsudtrykket spiller en central rolle.

Professor Ruth Mace fra University College i London siger – på baggrund af undersøgelsen – om ansigtsudtrykkets betydning:

“Det handler alt sammen om at være social og om at leve i grupper. At være i stand til at læse ansigtsudtryk er meget væsentligt. Det giver god mening, at disse er arvelige”.

Kilde: Jyllands-Posten

Forrige artikelRøgfrit job giver bedre helbred

Næste artikelTV-slaver glemmer skolen

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.