Forslag til let mad, der giver kilo og tager trang til alkohol?

Jeg har før fået gode svar fra dig.

Så nu har jeg lige et par spørgsmål: Hvad er godt, når jeg har en depression og samtidig trang til alkohol?

Jeg har mistet min søn for 5 år siden, og mit humør har været op og ned lige siden.

Jeg har også tabt mig så meget, at jeg har fået at vide, at jeg skal tage på (BMI på 16,4).

Venlig Hilsen

Fisken

 


 

Det er en svær situation, du står i, og det er ikke let at genvinde balancen, når man mister dem, man elsker højt. Jeg håber, at du får (psykolog)hjælp, for der er naturligvis meget, vi kan gøre med kosten, men bearbejdning af de psykiske belastninger, et tab giver, er helt centralt.

Du har ret i, at det er vigtigt, at du tager på, for du er undervægtig. Hvis appetitten er lille, kan små, hyppige måltider være en god måde at få tilført mere næring. Det kan f.eks. være:

– En rugbrødsmad med pesto, tomat og evt. kylling.

– Et stykke frugt, gulerodsstave og lidt mandler.

– En portion yoghurt med mysli.

– Havregrød med nødder/mandler, kanel og pæretern.

Har du energi til at lave en smoothie med bær, grøntsager og banan, er det en super måde at få masser af god næring. Laver du en stor portion, kan du dele den op i mindre portioner, du drikker/spiser over dagen.

Din kost skal være blodsukkerstabil, så du undgår hvidt brød, hvide ris, pasta og sukker. En god multivitamin- og mineraltablet, ekstra B-vitaminer, C-vitamin, chrom og magnesium kan yderligere fylde depoterne op og hjælpe til afslapning, stabilt blodsukker og mindske trangen til alkohol.

Bachs Nødhjælpsdråber kan muligvis være en støtte til den mentale del. Der er også flere homøopatiske midler, der kan hjælpe, men det vil være bedst at få hjælp af en behandler, der kan finde det korrekte middel til dig.

Jeg håber, det kan hjælpe dig videre.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*