Forsvarligt uden blodtryksmedicin?

Jeg er 52 år, og fik for 4 år siden konstateret forhøjet blodtryk, og blev ordineret Amlodipin 10 mg, hvilket gav mig smerter i musklerne og en generel ømhed i hele kroppen.

For ca. 6 mdr. siden begyndte jeg på kosttilskuddet Alistrol, og reducerede først til 5 mg amlodipin, og for 3 mdr siden holdt jeg helt op, og tager nu kun Alistrol.

Jeg har fået det markant bedre. Nu til mit spørgsmål: Mit blodtryk svinger mellem 130 og 145, over 80 – 95. Er det forsvarligt at fortsætte uden den receptpligtige medicin med disse tal? Jeg har det som sagt rigtigt godt, motionerer, og spiser rimeligt sund, og fejler ellers intet.

Mvh

Bitten 

 


 

 

Tak for mailen. Alistrol indeholder hvidtjørn, hvidløg, kristtjørn og daikon radise, der er gode for kredsløbet og kan hjælpe med at reducere blodtrykket. Især sammen med tilskud af ekstra D3-vitamin, der også virker blodtrykssænkende. Det er der også mange andre naturlige ting, der gør.

Dit blodryk er måske lige i overkanten, men jeg er sikker på, at hvis du følger rådene i artiklen om for højt blodtryk – blandt andet tager tilskud af magnesium citrat eller et andet let optageligt magnesium præparat om aftenen, vil det nok blive helt normalt, dvs. 120-130/80-85.

Det er godt, at du selv kan måle blodtrykket, så du kan snakke med din læge om nødvendigheden af blodtrykssænkende medicin, hvis du ikke kan holde blodtrykket nede på naturlig vis.

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*