Du får en del CO2 og andre drivhusgasser med i indkøbskurven, når du køber mad.
Det koster nemlig energi, når vores mad bliver produceret, pakket, fragtet til supermarkedet og hjem til dit køleskab.
Udslippet af CO2 fra vores madvarer kan regnes ud på mange forskellige måder. Men fælles for alle undersøgelserne er, at kødet hører til i den CO2-tunge ende. Nogle undersøgelser viser, at et kilo kød i gennemsnit udleder 3,12 kilo forskellige drivhusgasser. Men der er stor forskel på, om det er kylling eller oksekød. Nogle beregninger viser, at et kilo af det bedste oksekød udleder op til 27 kilo CO2 pr. kilo kød.
Til gengæld udleder årstidens, danske grøntsager kun en lille smule CO2. Nogle forskere har regnet ud, at en vegetar udleder halvt så meget CO2 som en kødspiser.
Forrige artikelPeter Ingemann: Grøn købmand med hang til kød
Næste artikelDe rette toner får ballerne i sving…