Mad

Fra guld og grønne skove: drop kødet en dag om ugen

25. september 2009

Du får en del CO2 og andre drivhusgasser med i indkøbskurven, når du køber mad.

Det koster nemlig energi, når vores mad bliver produceret, pakket, fragtet til supermarkedet og hjem til dit køleskab.

Udslippet af CO2 fra vores madvarer kan regnes ud på mange forskellige måder. Men fælles for alle undersøgelserne er, at kødet hører til i den CO2-tunge ende. Nogle undersøgelser viser, at et kilo kød i gennemsnit udleder 3,12 kilo forskellige drivhusgasser. Men der er stor forskel på, om det er kylling eller oksekød. Nogle beregninger viser, at et kilo af det bedste oksekød udleder op til 27 kilo CO2 pr. kilo kød.

Til gengæld udleder årstidens, danske grøntsager kun en lille smule CO2. Nogle forskere har regnet ud, at en vegetar udleder halvt så meget CO2 som en kødspiser.

Madvarer, som udleder meget CO2:

  • En rød bøf
  • Svinekød
  • Ost
  • Chokolade
  • Vin

Madvarer, som udleder mindre mængder CO2:

  • Kartofler
  • Gulerødder
  • Brød
  • Øl

Forrige artikelPeter Ingemann: Grøn købmand med hang til kød

Næste artikelDe rette toner får ballerne i sving…

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.