Nyheder

Frihed skal opspares og forebygge stress

29. april 2007

Arbejdsgiverforeningen med på nyt forslag, som skal forebygge stress ved at overarbejde kan opspares til frihed senere i livet. Arbejdsmarkedets parter igang med at finde en model.

Overarbejde skal kunne opspares til frihed senere i livet, så man ikke går ned med stress. Det foreslår SF, som op til partiets landsmøde har fået lavet en undersøgelse, der viser, at hver anden dansker drømmer om at kunne holde fri ind i mellem eller gå på nedsat tid.

SF lancerer på den baggrund tanken om at indføre en timebank, så man for eksempel kan arbejde meget som ung og mindre senere i livet. Det betyder blandt andet, at opsparet frihed skal følge med, når man skifter arbejde.

Parter er i gangOg det er en ide, som meget vel kan blive en realitet indenfor få år. Arbejdsmarkedets parter er nemlig allerede godt i gang med at finde en løsning.

Fagforbundet Fag og Arbejde (FOA) siger i dag til Radioavisen, at timebanken formentlig bliver et krav, næste gang man skal forhandle overenskomst.

Og Dansk Arbejdsgiverforening er klar til at forhandle. DA har dog den væsentlige indvending, at det skal være penge og ikke timer, man sparer op.

Mangler lovgivning– Arbejdsmarkedets parter er jo gået foran og er nået meget langt. Så nu mangler vi den lovgivning, der skal til, siger DA-formand Jørgen Neergaard Larsen.

Udmeldingen glæder SF's arbejdsmarkedsordfører Ole Sohn. – Det afgørende er, at der er en åbning fra arbejdsgivernes side. Så må vi som lovgivere sørge for, at det ikke er lovgivningen, som står i vejen for øget fleksibilitet på arbejdsmarkedet.

Kilde: DR.

Forrige artikelVi drikker 22 liter juice om året

Næste artikelBestem selv arbejde og afslapning