Her får du tre lækre og sunde rødkålssalater, der både er fyldt med smag og giver et frisk pift til julemiddagen.
1. Frisk rødkålssalat med appelsin og granatæble
Ingredienser:
- ½ rødkål, fintsnittet
- 2 appelsiner, skåret i fileter
- 1 granatæble, kernerne
- 50 g hakkede valnødder
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 tsk honning
- Salt og peber
LÆS OGSÅ:
Fremgangsmåde:
- Snit rødkålen fint, og mas den let med hænderne for at blødgøre den.
- Bland rødkål med appelsinfileter og granatæblekerner.
- Pisk olivenolie, æblecidereddike, honning, salt og peber sammen til en dressing, og vend den i salaten.
- Drys med hakkede valnødder lige inden servering.
2. Rødkålssalat med æbler, tranebær og mandler
Ingredienser:
- ½ rødkål, fintsnittet
- 2 æbler, skåret i tynde både
- 50 g tørrede tranebær
- 30 g mandler, grofthakkede og ristede
- 2 spsk appelsinsaft
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk honning
- Salt og peber
LÆS OGSÅ: Sunde brunede kartofler til julemiddagen
Fremgangsmåde:
- Snit rødkålen fint, og bland den med æbler og tranebær.
- Pisk appelsinsaft, citronsaft, dijonsennep, honning, salt og peber sammen til en dressing.
- Vend dressingen i salaten, og top med de ristede mandler.
3. Cremet rødkålssalat med yoghurt og granatæble
Ingredienser:
- ½ rødkål, fintsnittet
- 1 dl græsk yoghurt (2% eller 10%)
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk honning
- 50 g granatæblekerner
- 30 g hakket persille
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Snit rødkålen fint, og bland den med halvdelen af granatæblekernerne.
- Rør yoghurten sammen med dijonsennep, citronsaft, honning, salt og peber til en cremet dressing.
- Vend dressingen i salaten, og drys med resten af granatæblekernerne og hakket persille.
Tips
- Alle salater kan laves i forvejen og opbevares i køleskabet.
- Tilføj eventuelt lidt feta eller frisk mynte for ekstra smag.
Glædelig jul og velbekomme!
Artiklen er baseret på informationer fra Welltica.
LÆS OGSÅ: Gør din højtid ekstra sund med disse 9 juleklassikere