Frokostgrød: Havregrød-to-go med squash, kardemomme og æble

Af: Trine Vesteraa, Ernæringsterapeut

Foto: Trine Vesteraa

Grød har mange kvaliteter – en af dem er, at det faktisk kan tages med. Prøv f.eks. denne havregrød, som sagtens kan være din frokost.

 

Til 1 person

Du skal bruge:

  • 1 dl. grove havregryn
  • 2 tsk. græskarkerner + lidt til topping
  • 2 dadler + 1 til topping
  • 1 tsk. tørret brændenælde
  • knap 1/4 tsk. kardemomme
  • knap 1/4 tsk. vaniljepulver
  • lidt salt
  • ½ æble
  • 50 g squash
  • 2-3 mynteblade
  • 1 1/4 dl. kogende vand

 

Sådan gør du:

Hak dadlerne fint og bland to af dem med havregryn, brændenælde, krydderier og salt. Den sidste dadel gemmes til topping. Riv squashen fint, skær æblet i små tern og hak myntebladene fint.

Hæld kogende vand over havregryns-blandingen og rør rundt. Læg et låg eller en tallerken over glasset eller skålen, og lad grøden trække i ca. 5 minutter.

Rør igen i grøden og top grøden med squash, æble, dadel, mynteblade og græskarkerner.

Grøden er velegnet til madpakken og til på farten.

Grødblandingen opbevares i en beholder, der tåler varme og toppingen tages med i en separat beholder.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*