Opskrifter

Frokostforslag: Proteinmuffins

Foto: Inge Skovdal
4. april 2022

Tilberedningstid: Cirka 20 minutter

Mængde: 2 personer

Bemærk: Lav dobbeltportion, hvis I er 2 personer, der følger ugeplanen. Halvdelen skal gemmes til frokost på dag 4 i uge 4.

Det skal du bruge

Proteinmuffins

125 g mozzarella, min. 18 %

30 g parmesan

6 æggehvider

1 dl fraiche, maks. 9 %

1 knsp salt

1 knsp peber

150 g squash

150 g skinke i tern

Salat

100 g salat

50 g cherrytomater

Pynt

Evt. dildkrone

Sådan gør du

Sæt ovnen på 200 grader varmluft. Hak mozzarellaen og riv parmesanen. Pisk æggehvider sammen med mozzarella, parmesan og creme fraiche. Krydr med salt og peber. Lav strimler af squashen, eventuelt med en spiralizer eller en almindelig grøntsagsskræller.

Fyld cirka ¾ af squashstrimlerne i bunden af otte muffinforme. Hæld æggemassen i og top med skinketern og resten af squashstrimlerne. Bag proteinmuffins midt i ovnen i 15-20 minutter. Vend salaten med cherrytomater og servér den til de bagte proteinmuffins.

Pynt evt. med dildkrone.

TIP Kom halve cherrytomater i muffinformene og bag dem med.

TIP Tilsæt karry til æggemassen.

Fra bogen ‘Sense Express’ af Suzy Wengel.

Forrige artikelEt godt eksempel – Regionshospitalet i Randers

Næste artikelAftensmad: Shakshuka med bønner og spinat