Frugtsalat som sundhedsbombe

Af: Anette Straadt

Foto: Fra bogen ‘Slut med snot’

Denne frugtsalat er fyldt med gode næringsstoffer, og så holder den blodsukkeret dejlig stabilt. Vigtigst af alt smager den fantastisk. Frugtsalaten smager allerbedst, hvis den lige har stået lidt i køleskabet. Men den kan også spises med det samme, hvis I ikke kan vente. Frugtsalaten kan serveres hele døgnet – også til morgenmad. I kan selvfølgelig variere frugtsalaten med andre slags frugt og nødder.

Til 4 portioner

Du skal bruge:

En dåse kokosmælk, kun den faste del skal bruges – stil evt. dåsen i køleskabet et par timer i forvejen

2½ dl A38/ymer eller planteyoghurt

2 tsk. honning, ahornsirup eller kokosblomstsukker

½ tsk. vaniljepulver

1-2 æbler i tern

125 g blåbær

1 nektarin i tern

2 kiwi i tern

2 små bananer i skiver

1 dl kogte afkølede belugalinser

40 g hakkede hasselnødder

evt. 50 g hakket mørk chokolade, hvis frugtsalaten er til dessert

Sådan gør du:

Pisk den faste del af kokosmælken luftig. Tilsæt ymer, honning og vaniljepulver og pisk det hele godt sammen til en lækker creme.

Skyl og skær frugten ud i mundrette stykker. Bland frugt, linser, hassel-nødder, creme og eventuelt chokolade sammen.

Pynt frugtsalaten med friske bær og gerne krydder-urter som citronmelisse og mynte.

 

Fra bogen “Slut med snot” af Anette Straadt.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*