Opskrifter

Fyldte majspandekager og kogte rødbeder

Lav fyldte majspandekager og kogte rødbeder

Foto: Niels Erik Bach Boesen
10. juni 2022

Majspandekager

  • 300 g majsmel
  • 7 dl rismælk eller soyamælk
  • 2 æg
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk sukker
  • kokosolie til stegning

Rør majsmelet og mælken til der ikke er klumper længere. Tilsæt resten af ingredienserne. Bages på en varm pande i kokosolien.

Grøntsagsfyld til pandekager

  • Beregn 150 g rå grøntsager pr. person. Vælg de grøntsager, du bedst kan lide: Rødbede, hokkaido, løg, jordskok, pastinak, gulerod, fennikel, persillerod, peberfrugt, bladselleri, blomkål, broccoli og porre.
  • kokosolie
  • hvidløg
  • ingefær
  • paprika, karry, spidskommen, chili
  • 1 dl kokosmælk
  • vand
  • basilikum, merian, timian, dild, purløg
  • urtesalt og bouillon

Olien varmes let i wokgryden sammen med fintsnittet hvidløg, reven ingefær, paprika, karry og spidskommen. Kokosmælk og lidt vand hældes ved, hvorefter de fintsnittede grøntsager dampes med i ca. 15 minutter. Retten krydres lige inden servering med grønne krydderier, urtesalt og bouillon.

Kogte rødbeder

  • 400 g rødbeder
  • vand

Rødbederne skrælles, skives og dampes møre i vandet i ca. 15 minutter.

Dressing

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk urtesalt
  • 2 cm peberrod

Olien blandes med urtesalt og fintreven peberrod og hældes over de afkølede rødbeder.

Forrige artikelPersilet med hokkaido-gulerodssalat

Næste artikelSellerimos med mungbønner og stegt sød kartoffel