Opskrifter

Fyldte pandekage-kurve

14. februar 2013

Glutenfri fyldte pandekager med grøntsager og tang – vegetarisk og mælkefri.

10-12 kurve eller ruller

 

Du skal bruge:

Pandekager:

½ spsk Husk

3 dl. lunken vand

2 dl. plantemælk

1½ tsk. salt

2 æg

200 g mel (en blanding af 50 g boghvedemel, 75 g majsmel og 75 g quinoamel)

1 spsk. kokosolie i fast form som smeltes

Fyld:

2 løg

400 g hvidkål

200 g bønnespirer

1 peberfrugt

2 mellem gulerødder

10 g arame tang

250 g tofu naturel

4 spsk. glutenfri sojasauce

2 tsk. kokosolie

salt og peber

et drys chili

Sådan gør du:

Pandekager:

Rør husk ud i vandet og lad det blive til gelé. Det tager omkring 10 minutter. Tilsæt æggene og pisk det sammen. Kom herefter salt og mel i skålen, mens du hele tiden pisker. Den smeltede kokosolie piskes ligeledes i, og tilsidst tilsættes plantemælken lidt efter lidt, til konsistensen er tilpas. Steg pandekagerne i lidt kokosolie.

Hvis du vil lave pandekage-kurve kommes pandekagerne i ovnfaste skåle med en diameter på ca. 10 cm. Skålene smøres med kokosolie og en pandekage lægges ned i skålen, så den folder i kanten. Skålene med pandekagerne bages i ovnen i ca. 20 minutter ved 175 grader. Pandekagerne skal være sprøde og skal kunne holde faconen, når de tages ud af skålene.

Fyldet:

Sæt arametangen i blød i 10 minutter, skyl den grundigt og lad den dryppe af i en sigte. Skær løg og peberfrugt i små tern, hvidkålen i meget tynde strimler, og guleroden i tynde stave. Svits først løget i kokosolie i ca. 2 minutter, kom herefter hvidkålen og sojasaucen ved og lad det svitse ved middelvarme i omkring 5-7 minutter, til kålen begynder at blive lidt blød, men stadig har bid. Pres væden ud af tofuen og smuldr den ned i gryden og tilsæt bønnespirer, peberfrugt, arame tang og gulerod. Svits yderligere et par minutter og smag til med salt, peber og chili.

Fordel fyldet i pandekage-kurvene og server med en god salat.

Forrige artikelHonning er mere end flydende sukker

Næste artikelTid til forandring: Hvad holder dig tilbage?