Til 4 stk.
4 snackpeberfrugter
75 g. kogt quinoa eller quinotto
200 g. brune eller almindelige champignon
1 lille løg
1 fed hvidløg
10 blade frisk basilikum
1 mellem gulerod
25 g. mandler
salt og friskkværnet peber
1½ spsk. gærflager (kan udskiftes med parmesanost, hvis man tåler mælkeprodukter)
kokosolie eller olivenolie til at svitse grøntsagerne i
Skær toppen af peberfrugterne og fjern kerner og ribbe. Kør mandlerne i en kaffemølle eller lignende, så de males til mel.
Vask champignonerne og lad dem dryppe af inden de hakkes fint i foodprocessoren. Kom olie på en pande og svits champignonerne, indtil næsten al væden er fordampet.
Hak imens løg og hvidløg fint i foodprocessoren, og svits herefter løgene sammen med champignonerne yderligere et par minutter.
Tag panden af varmen og hak ligeledes guleroden fint i foodprocessoren. Rør gulerod, kogt quinoa/quinotto, mandelmel og gærflager sammen med løg og champignon. Hak basilikumbladene fint og rør dem i retten. Smag til med salt og peber.
Kom fyldet i snackpeberfrugterne og læg dem på grillen. De skal vendes flere gange undervejs, og er færdige når peberfrugterne begynder at blive bløde.
Det kan være en mulighed at bage de fyldte peberfrugter i ovnen i 10 minutter på 200 grader og så give dem den sidste finish på grillen. På den måde bliver de mere jævnt tilberedt, når peberfrugterne ikke ligger fladt på grillen fra top til bund.
Det går hurtigt at bruge en foodprocessor til hakke-arbejdet, men det kan også sagtens gøres i hånden.
Forrige artikelAt træne kort og kontant, det er et HIT!
Næste artikelNordiske planter til nordiske kvinder!