Nyheder

Gå i KlimaSuper og spar CO2

18. februar 2009

Klimatest dine indkøbsvaner i nyt online-spil fra DR.

– Fy føj! Dit indkøb viser, at du er en af de mest CO2-tunge kunder. Sådan lyder beskeden, hvis du fylder indkøbsvognen i KlimaSuper med rødvin, oksebøffer, kylling, ris eller chokolade.

Klima på regningen
KlimaSuper er DR's nye online-spil, hvor man kan lære om, hvordan maden belaster klimaet. Som i et rigtigt supermarked tager man varer ned fra hylderne. Samtidig registreres indholdet af kalorier.
Når det daglige energibehov er dækket, får man at vide, hvad CO2-udledningen har været til at producere maden. Og et hint om måske at overveje nogle flere CO2-lette produkter som kartofler, hvidkål, gulerødder og grøn salat samt årstidens frugter.
DR's klimaspil bygger blandt andet på tal og data fra Klima på menuen, som IMS udarbejdede i 2008 sammen med COOP.
CO2-pyramiden
De fleste af os kan huske den gode gamle kost-pyramide. Den har DR i forbindelse med klimaspillet lavet om til en CO2-pyramide. De to pyramider ligner (heldigvis) hinanden – men ikke helt.
Fx ligger øl og sukker i den klimalette afdeling i bunden af CO2-pyramiden. Mens æg, mælk og ost befinder sig højere oppe. I den traditionelle kost-pyramide ligger mælkeprodukterne i bunden.
Du kan printe CO2-pyramiden ud, og hænge den på dit køleskab. Se den her.
Kilde: Miljø & Sundhed

Forrige artikelKød i kilovis kan give kræft

Næste artikelAllergi kan også skyldes livsstilen