Nyheder

Gær og appelsin i stedet for myregift

Med sommerregnen finder myrerne som regel ind i husene. Heldigvis findes der alternativer til myregift – men de kræver lidt mere tålmodighed. 

Foto: Shutterstock
26. juni 2023

Med sommerregnen finder myrerne som regel ind i husene. Heldigvis findes der alternativer til gift – men de kræver lidt mere tålmodighed. 

Hvis du bor i et ældre parcelhus, kender du sikkert godt til myreplagen i sommerhalvåret. Pludselig er de der: Entréen, bryggerset eller et andet hjørne er pludselig fyldt med de små bæster. En del af dem måske med vinger.  

Det er lokkende at fylde hylderne op med myregift. Vande udendørs og sprøjte direkte på insekterne indendørs. Opsætte lokkedåser, der skal få myrerne til at slæbe gift ned i boet. Det er effektivt, og det er hurtigt. Men alle former for gift har nogle kedelige bivirkninger på miljøet.  

Alternative midler mod myrerne

Der findes heldigvis alternativer. Du kan både spekulere i midler, som myrerne ikke bryder sig om, og midler, der er skadelige for myrerne – men harmløse for alt andet liv. 

Hvis du vælger førstnævnte mulighed, er der altid en risiko for, at myrerne bare finder en anden vej ind. Men hvis myreplagen er centreret omkring få steder, er det stadig en mulighed.  

Hvidløgsvand mod myrer

Den kombinerede lugt af svovlforbindelser og frisk hvidløg er tilsyneladende meget irriterende for myrer.   

Læg 10-20 knuste fed hvidløg i en gryde med vand, og lad det stå i minimum 24 timer. Lad det derefter simre på komfuret i 15 minutter. Hæld væsken på en sprayflaske og anvend, hvor det er nødvendigt.    

Appelsinskaller er ren myregift

Appelsinskaller regnes ofte som affald, men de kan bruges til mangt og meget. De indeholder tilmed et stof, som er giftigt for myrer.  

Hak eller riv skallen af en appelsin i små stykker, og spred det rundt i de områder, hvor myrerne har tendens til at være. De vil bære stykkerne af skallen til deres bo, hvor det vil frigive det giftige stof, der dræber dem. Det kræver dog lidt tålmodighed. 

Gær lokker – men er giftigt

Myrer finder gæren meget appetitvækkende. Når du lægger gær i en myretue, vil de blive draget af lugten, men når de spiser det, vil det dræbe dem. 

Bland 100 gram tørret gær med en liter vand og 100 gram sukker. Læg blandingen i små pakker, og distribuer dem omkring haven eller ethvert andet område af dit hus, der er blevet invaderet af myrer. 

Peber skræmmer myrerne væk

Peber er en anden naturlig ingrediens, der frastøder myrer. Det er måske ikke så mærkeligt, når man tænker på, hvordan lidt stødt peber virker på mennesker, hvis det havner i næsen eller øjnene. 

Bland rigelige mængder stødt peber og vand, og hæld det i en sprayflaske. Spray, hvor du ser problemet med myrerne.  

Forrige artikelSommerklar

Næste artikelDyrk dine egne krydderurter – 8 tips

Thomas la Cour

Journalist

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.