Nyheder

Galantamin har god virkning mod demens

17. maj 2007

Forskere har påvist virkning af stoffet galantamin på forskellige typer demens og alzheimers. Patienterne fik en bedre hverdag.

Man ved fra tidligere forskning at galantamin muligvis forbedrer tilstanden hos patienter med bestemte typer for demens. En gruppe forskere har netop vurderet om dette også er sandt ved andre typer af demens.I Europa er demens hyppigere forekommende end slagtilfælde (hjerneblødninger og blodpropper i hjernen). Alzheimers sygdom er den almindeligste årsag til demens, men der findes dog også andre årsager.

En af disse er sygdomme i hjernens blodkar (vaskulær demens), hvilket dog også kan findes som en del af Alzheimers sygdom. Stoffet galantamin, som blandt andet påvirker nogen af receptorerne i hjernen, har vist sig at kunne forbedre tilstanden hos patienter med Alzheimers sygdom. En gruppe forskere har nu undersøgt om galantamin også har en positiv virkning på de patienter som enten har vaskulær demens eller Alzheimers sygdom med en grad af vaskulær årsag.

Bedre end placebo

Forskerne gav 396 patienter galantamin og 196 patienter placebo i løbet af en 6-måneders periode. Efter at forskerne havde analysere resultaterne, viste det sig at galantamin havde en bedre virkning på patienterne end placebo. Dette indebar blandt andet, at patienternes dagligdag blev væsentligt forbedret, og der blev ikke fundet nogen væsentlige bivirkninger.

Forskerne konkluderer derfor, at galantamin havde en god behandlingseffekt på mange områder hos de demens patienter som forskerne undersøgte.Kilde: Lancet 2002 og Doktoronline

Forrige artikelFiskeolie og hjertedød

Næste artikelDøde hårsække fik liv

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.