750 g madæbler
½ dl vand
150 g sukker
Evt. korn fra en stang vanilje eller lidt vaniljesukker
100 g rasp
75 g sukker
75 g smør
100 g makroner
3 dl piskefløde
1. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i små tern.
2. Kom æblerne i en gryde sammen med vand, sukker og kornene fra en vaniljestang.
3. Kog æblerne i ca. 10 minutter, til de er helt bløde. Hæld æblerne over i en skål og sæt den i køleskabet.
4. Til raspblandingen: smelt smørret på en pande og skru derefter ned for varmen.
5. Tilsæt rasp og sukker. Rør hele tiden. Pas på, det ikke brænder på. Hæld raspen i en skål, når den er gyldenbrun.
6. Knus makronerne og pisk fløden til skum.
7. Find en glasskål. Kom først et lag æblemos i skålen. Kom derefter et lag rasp og så et lag makroner. Gentag dette en gang mere.
8. Kom til sidst flødeskummet på toppen af æblekagen.