Opskrifter

Gammeldags Æblekage

25. september 2009

TIL 4 PERSONER

750 g madæbler

½ dl vand

150 g sukker

Evt. korn fra en stang vanilje eller lidt vaniljesukker

RASPBLANDING

100 g rasp

75 g sukker

75 g smør

DESUDEN

100 g makroner

3 dl piskefløde

SÅDAN GØR DU:

1. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i små tern.

2. Kom æblerne i en gryde sammen med vand, sukker og kornene fra en vaniljestang.

3. Kog æblerne i ca. 10 minutter, til de er helt bløde. Hæld æblerne over i en skål og sæt den i køleskabet.

4. Til raspblandingen: smelt smørret på en pande og skru derefter ned for varmen.

5. Tilsæt rasp og sukker. Rør hele tiden. Pas på, det ikke brænder på. Hæld raspen i en skål, når den er gyldenbrun.

6. Knus makronerne og pisk fløden til skum.

7. Find en glasskål. Kom først et lag æblemos i skålen. Kom derefter et lag rasp og så et lag makroner. Gentag dette en gang mere.

8. Kom til sidst flødeskummet på toppen af æblekagen.

Forrige artikelPenicillinæraen er ved at udløbe

Næste artikelMasser af livskraft i de gamle dyr