Nyheder

Gåtur er nok til at mindske kræftrisiko

14. september 2010

Det er sundt at svede og få pulsen op, men mindre kan også gøre det. En rask gåtur kan ifølge undersøgelse forebygge mange kræfttilfælde.

Det er ikke alle, der kan sætte sig op til den helt store sveddryppende og pinefulde tur gennem fitnesscentret eller på kondistier. Men det behøver ikke være en undskyldning for helt at undlade motion. En rask gåtur kan nemlig gøre underværker for din sundhed.

En ny engelsk undersøgelse viser, at en gåtur om dagen kan forebygge op mod 10.000 kræfttilfælde om året i Storbritannien, skriver Telegraph.co.uk.

Brug tre kvarter på din gåtur

Kræftforskere ved World Cancer Research Fund (WCRF) har fundet frem til, at 45 minutters daglig moderat træning – som en gåtur – kan forhindre 5500 brystkræfttilfælde om året i Storbritannien.

Allerede efter 30 minutters daglig moderat træning kan 4600 tilfælde af tarmkræft undgås. For begge kræfttyper dækker tallene over 12 pct. af de britiske tilfælde.

Med moderat træning menes ikke kun en rask gåtur. Også cykelture, svømmeture, havearbejde, dans eller husarbejde kan have den positive effekt på din sundhed og nedsætte risikoen for kræft.

Forskerne fra WCRF opfordrer derfor folk til at begynde at gå i stedet for at tage bussen eller bilen på de små ture.

En gåtur forhindrer overvægt

Den daglige gåtur er også en forebyggelse af overvægt. Hvilket i sig selv påvirker kræftrisikoen, da den stiger i takt med overvægten.

En af de mest udbredte kræftformer hos kvinder – livmoderhalskræft – bliver også positivt påvirket af motion som en rask gåtur.

De engelske forskere fra WCRF har sat fokus på forskning i motion og kræft, fordi to tredjedele af briterne ikke er klar over, at fysisk aktivitet kan medvirke til at reducere risikoen for kræft.

Kilde: Telegraph.co.uk (Oprettet den 14. september 2010)

Forrige artikelSpurt dig hurtigere og slankere

Næste artikelDet kræver god form at arbejde meget