Nyheder

Genbrugspapir på pakkerne og energijulelys

22. december 2009

Næsten hver tredje dansker tænker over forbruget, når julens gaver skal pakkes ind, lysene skal tændes og pengene bruges.

Ud af 1114 danskere afviser 65 pct. at gøre noget anderledes og mere klimavenligt for julen i år. Fire er i tvivl, men hele 31 pct. ændrer deres vaner og vælger madvarer, transport og julebelysning med miljøet i baghovedet.
Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet You-Gov har foretaget for Kristeligt Dagblad.
FN-klimatopmøde i København får af eksperter skylden for de ændrede vaner.
– Emnet har været voldsomt eksponeret det seneste år, siger Ole Birch, formand for Danske Kirkers Råds Klimagruppe.

Økologien og boremaskiner

Han tror ikke, at det bare er en fiks idé denne jul. F.eks. har økologien bidt sig godt fast – et tegn på, at det er muligt at ændre forbrugernes vaner.
Livsstilsekspert Henrik Byager mener også, at klimabevidstheden er kommet for at blive. Vi bliver mindet om klimaet i flere og flere situationer, når vi handler ind. Fremover skal vi tage stilling til, om vi også vil købe klimavenlige computere eller boremaskiner.

Pudser glorien

– Jeg tror, vi føler os forpligtet til at gøre noget andet – vi kan ikke være andet bekendt. Til gengæld kan man sole sig i, at man pakker sine gaver ind i genbrugspapir. Der er både en dårlig samvittighed og en glorie, der skal pudses af, siger Henrik Byager.
Kristeligt Dagblad fik lavet undersøgelsen fra den 9. til den 12. december, hvor klimatopmødet i Bella Center var i fuld gang.
(oprettet den 22. december 2009)
Kilde: Kristeligt-dagblad.dk

Forrige artikelTag det sure før det søde og fede

Næste artikelJulens sunde nødder