Nyheder

Generne bestemmer metode til vægttab

11. marts 2010

Dine gener kan hæmme dit vægttab eller bakke op om din slankemetode – det mener amerikanske forskere i hvert fald at være noget frem til.

Nogen beslutter sig bare – og så rasler kiloene af, andre kæmper en brav kamp for hvert eneste gram, der skal af. Noget er selvfølgelig viljestyrke, og noget handler om metoder og tilgang til opgaven. Men nu slår forskere fra Stanford University i USA fast, at generne spiller en rolle i forhold til, om du taber dig bedst på en fedt- eller kulhydratfattig kost.

To-tre gange større vægttab

138 hvide, overvægtige kvinder deltog i undersøgelsen, hvor de fulgte en kur, der var fattig på enten kulhydrater eller fedt.
Kvinderne fik testet deres DNA ved hjælp af et såkaldt mundskrab, hvor man samler DNA fra kindens celler – det er en let og mild måde at indsamle DNA på.
Et år senere blev kvindernes vægttab, DNA og diæt sammenholdt. Det viste sig, at de kvinder, der havde spist en diæt, som var optimal i forhold til deres gener, tabte sig to til tre gange mere, end de kvinder, hvis diæt ikke matchede generne.

Klogere på vægttab

– Resultaterne gør det muligt for os at forklare, hvorfor nogle taber sig, mens andre ikke gør, selvom de spiser det samme, fortæller undersøgelsens leder og ernæringsbiolog Mindy Dopler Nelson til nyhedsbureauet AP.
Selvom konklusionen er klar, vil de amerikanske forskere gerne undersøge den nærmere sammenhæng.
(Oprettet den 12. marts 2010)

Forrige artikelÆgget tilhører kategorien af superfood

Næste artikel9 mere eller mindre sande myter