Nyheder

Geniale Fladbrød

22. januar 2017

Disse fladbrød er et hit. De er velegnede til alle dagens måltider, de er fiberrige, mættende og lette at bage. Inspirationen har jeg fået af Green Kitchen Stories, men har udviklet opskriften, så brødene bliver mere faste og dermed lettere at anvende.

Du skal bruge:

– til grønt fladbrød

  • 50 g mandler
  • 200 g broccoli (også gerne stokken)
  • 2 æg
  • 1 spsk. loppefrøskaller (Skallin eller Husk)
  • 2 spsk. hakket persille
  • Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

– til rødt fladbrød

  • 50 g mandler
  • 250 g rødbede
  • 2 æg
  • 1 tsk. knust tørret tang
  • 1 spsk. loppefrøskaller (Skallin eller Husk)
  • Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

– til orange fladbrød

  • 50 g mandler
  • 300 g gulerod
  • 2 æg
  • 1 tsk. timian
  • 1 spsk. loppefrøskaller (Skallin eller Husk)
  • Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

 

Sådan gør du:

Du kan lave grunddejen, men du får det bedste resultat, hvis du tilbereder hver farve brød for sig. Pisk æggene med en gaffel eller håndpisker, tilsæt loppefrøskaller og krydderier. Blend herefter grønsagerne grundigt, også stænglerne, og bland dem med æggemassen.

Blend mandlerne til mel og bland det i grøntsags-æggemassen, mens du ælter forsigtigt med hænderne.

Lad dejen være lidt våd, så opnår du det bedste resultat. Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir i cirka ½ cm’s tykkelse. Tag en slags brød ad gangen.

Fjern det øverste stykke bagepapir og bag brødet i ovnen ved 180 grader i cirka 20 minutter. Lad det køle helt af, vend det om og fjern forsigtigt bagepapiret.

Gentag med den næste slags brød og skær brødene i passende stykker, som du kan opbevare i lufttætte bokse på køl i op til fem dage.

 

Find flere opskrifter fra Anette Harbech Olesen på www.madforlivet.com

Forrige artikelStof fra broccoli kan hæmme brystkræft

Næste artikelKlimaforsker overrasket: Endnu en varmerekord i 2016