Smagen af sensommer og duften af bagværk med æbler forenes i denne glutenfri og lækre udgave af æblemuffins.
10 stk
300 g æbler (250 g skrællet vægt)
50 g blødt smør, Ghee (klaret smør)eller ekstra jomfru olivenolie
3 spsk Acido yoghurt, fåreyoghurt eller kokosyoghurt
100 g rørsukker, kokossukker eller 75 g agavesirup
2 æg eller hørfrøskum
50 g hakkede hasselnødder
50 g hakkede mandler
Revet skal af en økologisk citron eller appelsin
50 g rismel
2 tsk bagepulver
1 spsk kanel
1 tsk stødt kardemomme eller 6 kardemommekapsler, der ristes på panden, skallen pilles af og kornene mortes. Det giver en mere intens og rigtig god smag.
1 tsk uraffineret salt
1 tsk vanillepulver
Skræl æblerne og skær dem i små stykker. Rist kardemommekornene på panden. Rør smørret med kokossukker og yoghurt. Tilsæt krydderier, bagepulver, finthakkede hasselnødder og mandler samt æggene et ad gangen.
Derefter tilsættes rismel og til sidst vendes æblestykkerne i dejen. Du kan tilpasse konsistensen med mængden af mel, men pas på at dejen ikke bliver for fast.
Fyld dejen i små muffinforme, og bag dem ved 185 grader i almindelig ovn i 30-35 minutter til dine æblemuffins er gyldne.
Denne opskrift på æblemuffins stammer fra ‘Den glutenfri kogebog’, en inspirerende opskriftsbog til alle, der lever eller ønsker at leve glutenfrit. Bogen er skrevet af Anette Harbech Olesen og Lone Bang. Læs mere på madforlivet.com