Glutenfri æblemuffins

Af: Lone Bang og Anette Harbech Olesen, forfatter og blogger om mad og sundhed på www.madforlivet.com

Smagen af sensommer og duften af bagværk med æbler forenes i denne glutenfri og lækre udgave af æblemuffins.

Du skal bruge:

10 stk

300 g æbler (250 g skrællet vægt)

50 g blødt smør, Ghee (klaret smør)eller ekstra jomfru olivenolie

3 spsk Acido yoghurt, fåreyoghurt eller kokosyoghurt

100 g rørsukker, kokossukker eller 75 g agavesirup

2 æg eller hørfrøskum

50 g hakkede hasselnødder

50 g hakkede mandler

Revet skal af en økologisk citron eller appelsin

50 g rismel

2 tsk bagepulver

1 spsk kanel

1 tsk stødt kardemomme eller 6 kardemommekapsler, der ristes på panden, skallen pilles af og kornene mortes. Det giver en mere intens og rigtig god smag.

1 tsk uraffineret salt

1 tsk vanillepulver

Sådan gør du:

Skræl æblerne og skær dem i små stykker. Rist kardemommekornene på panden. Rør smørret med kokossukker og yoghurt. Tilsæt krydderier, bagepulver, finthakkede hasselnødder og mandler samt æggene  et ad gangen.

Derefter tilsættes rismel og til sidst vendes æblestykkerne i dejen. Du kan tilpasse konsistensen med mængden af mel, men pas på at dejen ikke bliver for fast.

Fyld dejen i små muffinforme, og bag dem ved 185 grader i almindelig ovn i 30-35 minutter til dine æblemuffins er gyldne.

 

Denne opskrift på æblemuffins stammer fra ‘Den glutenfri kogebog’, en inspirerende opskriftsbog til alle, der lever eller ønsker at leve glutenfrit. Bogen er skrevet af Anette Harbech Olesen og Lone Bang. Læs mere på madforlivet.com

 

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*