Til 4 personer
Tærtebund:
Fyld:
Smørret smuldres i melet, salt og skyr eller fløde tilsættes, og dejen samles med lidt vand og trykkes ud i en smurt tærteform. Forbages i 10 minutter ved 180 grader.
Ønsker du en grovere dej, kan du udskifte halvdelen af melet med glutenfri havregryn.
Rengør, riv eller hak alle grønsagerne fint, og svits dem kortvarigt i ekstra jomfruolivenolie sammen med chili. Pisk æg og surmælk sammen med krydderurter og hvidløg og halvdelen af den revne parmesanost.
Lad grønsagerne køle af, bland dem i, og hæld massen op i den forbagte tærtebund. Fordel resten af den revne ost over tærten, og bag den ved 180 grader i 35 minutter i almindelig ovn, til den er gylden og gennembagt.
Find flere opskrifter fra Anette Harbech Olesen på www.madforlivet.com