4 prs.
Bund:
300 g kogte hvide bønner
1 æg
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 tsk. uraffineret salt
Fyld:
1 spsk. jomfrukokosolie
35 g gulerødder
1 tsk. gurkemeje
1. tsk. spidskommen
1 tsk. karry
1 bundt persille
1 lille glas kapers
50 g hakkede mandler
2 æg
1 dl Skyr eller mandelmælk
1 tsk. uraffineret salt, Gedebrie eller sesamfrø
De kogte bønner køres i foodprocessoren sammen med æg, jomfruolivenolie og salt. Tærteformen smøres med jomfrukokosolie og dejen, som har en blød konsistens, fordeles i formen. Bunden forbages i 15 min. ved 175 grader. Krydderierne ristes let i kokosolien og de groftrevne gulerødder tilsættes og svitses ved lav varme nogle minutter. Persillen hakkes og røres i gulerødderne sammen med hakkede mandler og kapers.
Æg og skyr eller mandelmælk piskes sammen med salt. Æggemassen blandes i gulerodsblandingen og det hele hældes i den forbagte tærtebund. På toppen lægges skiver af gedebrie eller der drysses med sesamfrø. Bages i 30 minutter ved 175 grader.
Denne opskrift stammer fra Den glutenfri kogebog, en inspirerende opskriftsbog til alle, der lever eller ønsker at leve glutenfrit. Bogen er skrevet af Anette Harbech Olesen og Lone Bang. Læs mere på www.madforlivet.com