Opskrifter

Glutenfri pølsehorn

24. oktober 2013

Disse glutenfri pølsebrød er gode til madpakken, til udflugter, til fødselsdage eller blot til at have i køleskabet, hvis sulten skulle melde sig.


12 stk

Du skal bruge:

½ liter vand ca. 40 grader

15 g skallin, loppefrøskaller eller Husk

1 tsk. uraffineret salt

125 g majsmel eller polenta

125 g rismel

75 g quinoamel

25 g kikærtemel

1 spsk. græskarkerner

1 spsk. hørfrø

1 spsk. solsikkekerner

1 spsk. sesamfrø
Fyld og pynt:

4 økologiske pølser eller vegetarpølser

Ketchup eller tomatpure

Sorte sesamfrø

Sådan gør du:

Vand og loppefrøskaller røres sammen og trækker 10-15 min. Piskes derefter 2 min. med håndpisker. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen røres godt igennem til konsistensen er som en fast grød.

Tag lidt dej, cirka 75 g og bred det ud på et oliesmurt stykke bagepapir. Smør hjemmelavet, økologisk ketchup eller tomatpure på dejstykket og læg cirka 1/3 stykke pølse ovenpå. Rul pølsen ind i dejen og placer brødene med sammenføjningen nedad på bagepladen. Pensl med olivenolie eller æg og drys med sorte sesamfrø. Bages i 25 min. ved 180 grader i almindelig ovn og ved 170 grader i varmluftsovn.

 

Denne opskrift stammer fra Den glutenfri kogebog, en inspirerende opskriftsbog til alle, der lever eller ønsker at leve glutenfrit. Bogen er skrevet af Anette Harbech Olesen og Lone Bang. Læs mere på www.madforlivet.com

Forrige artikelSlankekure kan forkorte livet

Næste artikelChristiane Schaumburg-Müller: Alle kan lide at se godt ud!