12 stk
½ liter vand ca. 40 grader
15 g skallin, loppefrøskaller eller Husk
1 tsk. uraffineret salt
125 g majsmel eller polenta
125 g rismel
75 g quinoamel
25 g kikærtemel
1 spsk. græskarkerner
1 spsk. hørfrø
1 spsk. solsikkekerner
1 spsk. sesamfrø
Fyld og pynt:
4 økologiske pølser eller vegetarpølser
Ketchup eller tomatpure
Sorte sesamfrø
Vand og loppefrøskaller røres sammen og trækker 10-15 min. Piskes derefter 2 min. med håndpisker. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen røres godt igennem til konsistensen er som en fast grød.
Tag lidt dej, cirka 75 g og bred det ud på et oliesmurt stykke bagepapir. Smør hjemmelavet, økologisk ketchup eller tomatpure på dejstykket og læg cirka 1/3 stykke pølse ovenpå. Rul pølsen ind i dejen og placer brødene med sammenføjningen nedad på bagepladen. Pensl med olivenolie eller æg og drys med sorte sesamfrø. Bages i 25 min. ved 180 grader i almindelig ovn og ved 170 grader i varmluftsovn.
Forrige artikelSlankekure kan forkorte livet
Næste artikelChristiane Schaumburg-Müller: Alle kan lide at se godt ud!