Opskrifter

Glutenfrie burgerboller

25. september 2009

For folk med cøliaki eller andre, der vil skære ned på korn-proteinet

Burgerboller

ca. 8 stk.
3 spsk. hørfrø
3 spsk. sesamfrø
1 dl vand
25 g gær
1 dl vand
1 dl A38 eller tykmælk
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
1 tsk. FiberHUSK
1 tsk. Gluten Substitute
ca. 300 g fint, glutenfrit mel (Mix, Semper)
Kog 1 dl vand sammen med hørfrø og sesamfrø i 2 minutter.
Kom den kogte masse i røreskålen og tilsæt koldt vand og A38.
Smuldr gæren i og opløs den.
Tilsæt salt, sukker, FiberHusk og Gluten Substitute.
Tilsæt mel, indtil dejen slipper skålen.
Lad dejen hæve ca. 30 minutter i ovnen på lidt under 50º.
Rul dejen til en tyk stang, og skær 8-9 boller, som du former til store flade boller.
Lad burgerbollerne hæve i ovnen på lidt under 50º i 30 minutter.
Bag brødene midt i ovnen ved 220º i 20 minutter.
Lad brødene køle af på en rist under et klæde.
TIP
Vil du have en mere grov bolle, kan du erstatte 100 g af den fine mel med en grov
blanding. Du kan desuden pensle med mælk og drysse med sesamfrø.
Fra bogen ”Glutenfri året rundt – til børn og unge”, som kan bestilles hos Cøliakiforeningen, mail: post@coeliaki.dk.

Forrige artikelPizza uden gluten

Næste artikelNinka-Bernadette Mauritson: Sundhedsstyrelse – det står kroppen for!