Glutenfrit rugbrød

Af: Lone Bang og Anette Harbech Olesen, forfatter og blogger om mad og sundhed på www.madforlivet.com

Med den rette opskrift behøver du ikke føle, at der mangler noget så centralt som rugbrød på frokostbordet i en glutenfri tilværelse.

2 stk.

Du skal bruge:

1 liter vand ca. 40 grader

25 g skallin, loppefrøskaller eller Husk

10 g carob

2 tsk. uraffineret salt

30 g hørfrø

30 g sesamfrø

30 g græskarkerner

30 g solsikkekerner

100 g hirsemel

100 g quinoamel

100 g quinoaflager

100 g hirseflager

100 g havregryn

100 g boghvedemel

100 g rismel

Sådan gør du:

Vand og skallin røres sammen og trækker i 15 min. Det piskes herefter 2 min. med håndpisker, og de øvrige ingredienser tilsættes. Dejen røres godt igennem, indtil konsistensen er som en fast grød. Dejen fordeles i to smurte brødforme ca. 18 cm. lange. Overflades glattes med vand og pensles med olivenolie.

Bages i 70 min. ved 180 grader i almindelig ovn eller ved 170 grader i varmluftsovn.

 

Denne opskrift stammer fra Den glutenfri kogebog, en inspirerende opskriftsbog til alle, der lever eller ønsker at leve glutenfrit. Bogen er skrevet af Anette Harbech Olesen og Lone Bang. Læs mere på www.madforlivet.com

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*