Til gnocci
Tilbehør
Bag kartoflerne med skræl i en 200 grader varm ovn, til de er helt møre. Afkøl dem, til du kan håndtere dem.
Pil skrællen af kartoflerne, og mos dem igennem en sigte.
Bland mosen med æggeblommer, hvedemel, muskatnød, parmesan og salt. Pas på med at røre for meget i blandingen, da det kan give en uønsket sej tekstur. Del mosen i flere portioner, og rul den ud til pølser i tommerfingertykkelse på et meldrysset bord. Skær gnocchien ud i små stykker på 1,5–2 centimeter.
Lav riller i hver gnocchi med en gaffel.
Varm nu en stor gryde med letsaltet vand op, og kog gnocchierne ad flere omgange, til de kommer op til overfladen.
Skyl grønkålen grundigt, kassér de hårde stilke, og snit den fint. Pil og hak hvidløgene. Smelt smørret på en stor pande, og tilsæt hvidløgene. Lad dem stege med, til de så småt begynder at blive gyldne, og smørret brunes en anelse.
Tilsæt nu den snittede grønkål og revet citronskal, og vend det rundt, til kålen begynder at falde sammen. Til sidst tilsætter du den kogte gnocchi.
Krydr med salt og peber, og servér med parmesan.