Nyheder

Go Grøn: Green Black Friday

Foto: Adobe Stock
18. november 2019

Black Friday er den sidste fredag i november, hvor tusindvis af varer bliver sat ned, og kunder strømmer til computere og varehuse for at shoppe. Eller hvad? Folkekirkens Nødhjælp gør i hvert fald deres for at omstille forbrug til genbrug.

Der kan være rigtig god fidus i at shoppe til Black Friday. Her er nemlig mulighed for at score sig gode produkter til favorable priser. Det er der som sådan ikke noget galt i. Hvad der dog kan være problematisk, er det overforbrug, som dagen står for.

For har man egentlig brug for en ny telefon, eller slår man til, fordi den er billig? Og hvad med de nye sko – er de en nødvendighed, eller kunne man sagtens nøjes med de 15 par, der allerede står i skabet? For slet ikke at snakke om alt det køkkenudstyr, man kan blive fanget af, fordi det er sat 1000 kroner ned, men som så bare kommer hjem og samler støv i et hjørneskab.

[relateredehistorier]

Man skal altså være bevidst om, hvad man køber og hvorfor. Ellers er man bare med til at skubbe til den evindelige produktionsmølle, som vi simpelthen er nødt til at skrue ned for, hvis der skal blive ved med at være ressourcer i fremtiden.

Hos Folkekirkens Nødhjælp arbejder de i år aktivt på at blive et alternativ til Black Friday, og sænke danskernes forbrug ved at hæve deres genbrug.

Grønt genbrug til gule priser

Der er mange gode grunde til at købe genbrug. Dem kan du læse mere om her, men for lige at liste grundideen handler det om, at udnytte de ting, tøj, møbler, elektronik og nips vi allerede har, passe på det, og forhåbentligt lade det cirkulere rundt i et mere bæredygtigt kredsløb. Og så er det bare rart at vide, at ens penge går til gode formål og få lækre ting med hjem til helt vildt gode priser.

Og de priser bliver faktisk om end endnu bedre omkring Black Friday.

For at gøre sig selv særligt attraktive og til alternativer til almindelige butikker og deres prisbaskere, kører Folkekirkens Nødhjælp en hel uge med rabatter i deres butikker landet over.

Udsalget starter mandag d. 25. november og stiger gradvist hver dag frem mod Black Friday, hvor der er 50 procent på alt i butikkerne – og det er der også dagen efter det sorte støv har lagt sig.

Så er man ikke kommet med på genbrugsbølgen endnu, er det en oplagt mulighed for at give butikkerne et kig, og måske blive overrasket over, hvilke fantastiske fund, der gemmer sig i mange genbrugsbutikker. Er man vant til at shoppe genbrug er det her bare en gave til jer. Og sidder man netop nu, og er ved at planlægge sine Black Friday indkøb, kan det være en ide at tjekke genbrugsbutikkerne ud først – måske du finder det, du søger, inden fredagssalget går i gang!

Forrige artikel4 steder, der kan sættes ind mod diabetes

Næste artikelHvert fjerde barn føler sig ensom – ved du om dit er et af dem?