Gode råd mod strækmærker på ryggen?

Min teenagesøn er vokset rigtigt meget og har i den forbindelse fået strækmærker på ryggen.

Kan du anbefale noget, der kan afhjælpe problemet?

Mvh teenagemoderen

 


 

Det er der mange i den alder, der er påvirket af – og der er både godt nyt og gode forskellige tilgange til at gøre en forskel her.

Ved den unge hud ser man strækmærker i forbindelse med den hastige vækst, som ind imellem nærmest kommer i ryk, hvor huden og især underhuden, hvor strækmærkerne sker, ikke kan følge med.

Den gode nyhed er, at den unge hud evner hurtig opbygning og fleksibilitet – ikke mindst pga. kollagen – så strækmærkerne oftest forsvinder af sig selv omkring starten af tyverne. Og det er ikke farligt, men mange synes, det er generende rent kosmetisk.

Udefra kan man faktisk smøre huden med f.eks. olier og cremer, der er til strækmærker. Mange gør det forebyggende ved graviditeter eller slankekure, men det dur også ved teenagere, der vokser.

Hvis den unge mand ikke lige har lyst til at bruge Strækmærke-olien fra Weleda, der bliver brugt meget til gravide, vil et andet super bud være Arnika Massage-olien fra Weleda. Den bliver også brugt af mange sportsfolk efter sport og ud over den ophelende Arnika, der netop kan trænge ned til bindevævet, er der også birk i, der fremmer cirkulationen i huden. Det, der er ekstra i Strækmærkeolien til gravide, er især hvedekimolie, og den ville man også kunne vælge at bruge alene eller sammen med arnika-olien.

C-vitaminer indefra har stor betydning for kollagen i huden, og her kunne det være et forslag at spise f.eks. Biortos, der også indeholder ekstra magnesium, som er godt i forbindelse med voksealderen. Gerne 750 mg morgen og aften og gerne sammen med en mulitivitamin og fedtsyrer indefra, der smører og nærer huden også.

Ved særlige tilfælde kan der bruges laserbehandlinger, men jeg vil klart foreslå at starte med olierne og vitaminerne.

De bedste hilsner

Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*