Gode råd mod strækmærker på ryggen?

Min teenagesøn er vokset rigtigt meget og har i den forbindelse fået strækmærker på ryggen.

Kan du anbefale noget, der kan afhjælpe problemet?

Mvh teenagemoderen

 


 

Det er der mange i den alder, der er påvirket af – og der er både godt nyt og gode forskellige tilgange til at gøre en forskel her.

Ved den unge hud ser man strækmærker i forbindelse med den hastige vækst, som ind imellem nærmest kommer i ryk, hvor huden og især underhuden, hvor strækmærkerne sker, ikke kan følge med.

Den gode nyhed er, at den unge hud evner hurtig opbygning og fleksibilitet – ikke mindst pga. kollagen – så strækmærkerne oftest forsvinder af sig selv omkring starten af tyverne. Og det er ikke farligt, men mange synes, det er generende rent kosmetisk.

Udefra kan man faktisk smøre huden med f.eks. olier og cremer, der er til strækmærker. Mange gør det forebyggende ved graviditeter eller slankekure, men det dur også ved teenagere, der vokser.

Hvis den unge mand ikke lige har lyst til at bruge Strækmærke-olien fra Weleda, der bliver brugt meget til gravide, vil et andet super bud være Arnika Massage-olien fra Weleda. Den bliver også brugt af mange sportsfolk efter sport og ud over den ophelende Arnika, der netop kan trænge ned til bindevævet, er der også birk i, der fremmer cirkulationen i huden. Det, der er ekstra i Strækmærkeolien til gravide, er især hvedekimolie, og den ville man også kunne vælge at bruge alene eller sammen med arnika-olien.

C-vitaminer indefra har stor betydning for kollagen i huden, og her kunne det være et forslag at spise f.eks. Biortos, der også indeholder ekstra magnesium, som er godt i forbindelse med voksealderen. Gerne 750 mg morgen og aften og gerne sammen med en mulitivitamin og fedtsyrer indefra, der smører og nærer huden også.

Ved særlige tilfælde kan der bruges laserbehandlinger, men jeg vil klart foreslå at starte med olierne og vitaminerne.

De bedste hilsner

Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

7 kommentarer

 • Niels Christensen siger:

  Ren, naturlig vitamin E, som man presser ud af vitamin E kapsler og smører på huden, er ofte effektivt.

 • Helle Drachmann siger:

  Jeg døjede selv med eksem på fingre og hænder i mange år men er heldigvis sluppet af med det. Min erfaring er, at det kommer i perioder med for lidt søvn, for meget sukker, stress og kaffe. Specielt er stress og sukker en skidt faktor.
  Hormonsalve kan være godt i en kort periode for at stabilisere huden, så man slipper for svie og kløe. Og masser af god fedtcreme fra apoteket. Mvh Helle

 • Elise Eskesen siger:

  Aloe Propolis Creme har jeg fantastisk gode erfaringer med, det har hjulpet flere sf mine veninder. Forhandles privat, firmaet hedder Forever.
  Mvh.
  Elise Eskesen

 • Trine Bak siger:

  Der findes også en salve, der hedder White Wonder, som er fantastisk og meget drøj i brug.

 • Yoko Mio Dyrendom siger:

  JA, DET ER INDEFRA DET VIRKELIG HJÆLPER 😉 …det gjorde det helt sikkert for mig.
  Jeg er født med eksem på bl.a. mine hænder og har netop haft store problemer med tørre fingerspidser fyldt med revner der ofte blødte ved små stød.
  Jeg prøvede alt muligt igennem det meste af min barndom og det fortsatte da jeg blev voksen, og jeg gik bl.a. til strålebehandling på hud-klinikken på Marselisborg Hospital i Aarhus, uden at det hjalp i længden.
  Det var først da jeg ikke længere havde lyst til at spise kød, at jeg opdagede at min eksem forsvandt. Jeg prøvede efter nogen tid at spise kød igen og efter et par dage var mine revner tilbage, så det er nemt at lade være og få fin hud igen.
  Jeg spiser dog stadig masser af fisk og det giver ingen problemer.
  Jeg er idag en voksen moden kvinde og nyder min fine hud 😉 …mvh Mio

 • Ulla siger:

  Jeg er nu 73-årig kvinde og har gennem rigtig mange år døjet især i vintermånederne med smertefulde revner i snart den ene fingerspids og snart den anden. – Endelig har jeg fundet løsningen og har ikke døjet med revner siden.
  Matas forhandler “Raunsborg” produkter. – Køb en tube “Extra Treatment Cream” til Feet & Heels. – Smør fingerspidserne med cremen hver aften ved sengetid og afvent bedring i løbet af få dage!
  Jeg er sååå glad over, at mine fingerspidser ikke revner og smerter mere.
  Prøv det selv – og alle gode ønsker for fingerspidser uden revner!
  Mvh. Ulla

 • Rikke siger:

  Også jeg lider meget af tørre hænder/fingre med revner og smerter specielt om vinteren. Jeg får alt muligt godt indefra af olier og grøn mad, vitaminer og mineraler – men det hjælper ikke her. Har prøvet SÅ mange cremer som ikke virker mere end 5 min efter påsmørring. Efter de har været i vand, så er det det samme igen.
  TÆNK har for nyligt lavet en håndcreme test og bedst var MATAS’s Glycerin håndcreme uden parfume. HURRA – endelig en der virkelig virker – og så er den billig og svanemærket! 😉

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *