Gode tilskud til kræsen søn? - Naturli

Gode tilskud til kræsen søn?

Min søn på knap 6 år er svær at få over på den sunde kost, som vi forældre spiser. Han har alle dage været kræsen og vil ikke spise grøntsager.

Jeg vil gerne sikre mig, at han får det, han har brug for som kommende skole-barn.

Nu får han Omnimini og Omega mini fra Nordic Naturals og i perioder mælkesyrebakterierne Semper. Han vil ikke spise D-pearls, så hvilken D-vitamin kan du anbefale mig? Én, han kan tygge? Bør han spise mineraler? Magnesium? Kan du anbefale, hvorledes hans kosttilskud skulle se ud, så han er dækket ind?

Jeg prøver at snige grøntsager i ham i f.eks. kødsovsen, lidt humus/tahin på brødet, men det er ikke nemt, når man helst kun vil have syltetøj!

På forhånd tak for hjælpen.

Mange hilsner

L

 


 

Det kan være en stor udfordring, når man som forældre ved, hvor vigtig den sunde kost er, men samtidig har et barn, der ikke er særlig vild med grønt.
Det er rigtig godt, at du får så mange grøntsager som muligt puttet i maden: I frikadeller, kødsovs, lasagne, brød, smoothies mm. Find gerne opskriften på chokolade-smoothie (med broccoli) på min blog på www.æblebørn.dk.

En sød tand kan nemt blokere for, at grøntsager smager godt. Tungen er et vanedyr, og den kan nemt foretrække det søde. Jeg vil foreslå, at I slet ikke har syltetøj i huset. Økologisk ost, økologisk pålæg, økologisk nøddesmør er gode og næringsrige fødevarer, når det handler om noget at putte på brødet.

Det er rigtig godt, at I voksne i familien fortsætter med at spise sundt og varieret. Det har en vigtig effekt på børn at se, hvad deres forældre spiser. Det er ikke en mirakel-effekt, men på sigt betyder det alligevel noget.

Og så er det bestemt også en god ide at dække ham ind med nogle gode tilskud. Omnimini er en god børne-vitaminpille. Nordic Naturals er en rigtig god fiskeolie. Mini-kapslerne er dog ikke så koncentrerede. Det vil være bedre at give ham en flydende omega 3 – f.eks. i et lille snapseglas med kold juice oveni. Alternativt har de også lavet nogle Ultra Junior-kapsler, som har en god koncentration af de vigtige fedtsyrer DHA og EPA.

Mælkesyrebakterier er en rigtig god ide. Det styrker hele kroppens sundhed – ikke mindst immunforsvaret og fordøjelsen. Semper indeholder kun en enkelt bakteriestamme. Jeg vil i stedet anbefale Udo’s Probiotics Childrens Blend. Det er kapsler, men de kan åbnes og bare drysses ud på maden (ikke for varmt).

Han må gerne få ca 25 mcg. D-vitamin dagligt i alt (inkl. det, der er i vitaminpillen). Du kan f.eks. bruge de almindelige baby D-dråber eller evt. D-vitamin på spray fra Nordic Health.

En god vitamin, ekstra D, fiskeolie og mælkesyrebakterier er en basispakke.

Jeg vil også foreslå at I giver en kur med ekstra zink, da mangel på zink kan give kræsenhed. Solaray laver små zink-tyggetabletter på 5 mg. pr. stk. Giv tre stk. dagligt til dåsen er tom. Hvis han ellers spiser varieret og ikke har problemer eller udfordringer, så behøver der ikke være brug for andet.

Du spørger til magnesium. Det kan være relevant, hvis han har problemer med at falde i søvn, uro eller andet, der vedrører muskler eller nervesystem. I så fald kan det være smart at bruge magnesium som magnesiumcreme, da det optages godt gennem huden. Vælg creme frem for olie, da magnesiumolie har tendens til at svie.

Held og lykke med grøntsagspiseriet.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*