Godt at koge kalk ud af vand?

Jeg har spørgsmål om kalk. Jeg plejer at koke det vand, jeg skal have at drikke. Jeg plejer at koke det i mindst 15, men gerne 20 minuter, for at få det bedre og mer helsesomt. Jeg mærker stor forskel på smagen.

Jeg har troet at det er også er godt, at få væk kalken, der er i vandet, som samles på botten. Men nu har jeg hørt noget om, at det kalket faktiskt er rigtigt godt for os.

Kan du hjælpe til at bringe klarhed i dette? (Jeg er svensk, og skriver så god dansk jeg kan.)

Vil også takke igen, for jeg sendte dig en spørgsmål tidligere ang. operation ved problem med sure opstøtninger. Hendes læge rekommenderede operation. Efter dit svar, nektede hun operation. Hendes besvær er nu væk!!

 

Bedste hilsner,

Marie-Louise

 


 

Tak for mailen. Hvis du spiser mange grønsager, får du en hel del let optageligt kalk med dem. For optagelsen er magnesium, D3-vitamin og K-vitamin nødvendigt, også for at kalken havner i knoglene og ikke i kroppens bløde væv, f.eks. pulsårerne.

Det er OK at få noget kalk gennem vandet. For lidt kalk i vandet øger faktisk risikoen for nyresten. 

Læs evt. også artiklerne “Får du vand nok” og “Det rene drikkevand”.

 

Mange gode hilsener

Carsten

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*