Nyheder

Godt glutenfrit brød

15. juli 2016

Uhm, sommermorgen og franskbrød med marmelade. Vækker dette minder, men undgår du helst gluten, så er det dette et glutenfrit brød, du skal prøve.

1 brød

Du skal bruge:

  • ½ liter vand ca. 40 grader
  • 15 g loppefrøskaller
  • 1 tsk. uraffineret salt
  • 125 g majsmel
  • 125 g rismel
  • 75 g quinoamel
  • 25 g kikærtemel
  • 1 spsk. græskarkerner
  • 1 spsk. hørfrø
  • 1 spsk. solsikkekerner
  • 1 spsk. sesamfrø

Sådan gør du:

Loppefrøskaller røres ud i vandet og står 15 minutter. Massen piskes herefter med håndmixer i 2 minutter. De øvrige ingredienser røres i, og dejen fyldes i en hævekurv godt foret med rismel. Dejen trykkes forsigtigt ned i kurven og vendes derefter ud på en bageplade. Dejen skal ikke hæve.

Brødet bages i 75 min. ved 180 grader i almindelig ovn og ved 170 grader i varmluftsovn.

Denne opskrift stammer fra Den Glutenfri Kogebog. Se mere, find flere opskrifter og inspiration på madforlivet.com

Forrige artikelNår sund bliver for sundt

Næste artikelGlutenfri rejse til pastaens hovedstad