Nyheder

Gør krop og sjæl glad med disse 6 sundhedsapps

15. august 2017

Bliv en bedre udgave af dig selv og optimer din træning, din kost og dit sind – ved hjælp af din smartphone. Vi har samlet 6 sundhedsapps, som motiverer dig til at gøre krop og sjæl glad.

Der florerer mere end 165.000 sundhedsapps, og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Derfor har du nu muligheden for at få et overblik over de mest populære og brugte apps, som kan tilbyde dig alt fra en personlig virtuel træner til guidede meditationer.

Shape up

ShapeUp er en kost-og træningsdagbog. Du kan søge på over 400.000 forskellige madvarer eller scanne produktets stregkode, og derefter tilføje din kost til dagbogen, som er delt op i 6 daglige måltider.

Du kan også tilføje dine daglige træningsaktiviteter. Du indtaster din nuværende vægt, målvægt,  aktivitetsniveau, køn, alder, højde og dato for indfrielse af dine mål. App’en udregner herefter de kalorier, du dagligt skal indtage for at nå dit mål.

Mindfulness

Brug for hjælp til at leve mere i nuet? Ved hjælp af mindfulness appen kan du lære at meditere og blive mere bevidst til stede i din hverdag.

Den indeholder guidede meditationer på alt fra 3 til 30 minutter, og du kan også lave mindfulness-meddelelser, der popper op på udvalgte eller tilfældige tidspunkter og hjælper dig til at rette din opmærksomhed mod nuet. Du får selvfølgelig også statistik over, hvor godt det går med dine meditationer.

5K Runner

Har du svært ved at komme i gang med at løbe? App’en kan hjælpe med at gøre det mere overskueligt for dig at komme i gang.  Den bringer dig trin for trin fra sofa til femkilometers løbetur på otte uger.

Løbetræningen varer 35 minutter 3 gange om ugen i løbet af de 8 uger. Til app’en er der tilknyttet en lydcoach, som fortæller dig, hvornår du skal gå, løbe og strække ud, og du kan høre dit yndlingsmusik imens. 5K runner er meget nem og simpel at bruge til din løbetræning.

Casall T.O.D

Kunne du godt tænke dig en personlig træner, men undgå den dyre regning? Casall Training of the Day er udviklet i et samarbejde med en personlig træner. App’en giver dig inspiration til forskellige træningspas og indeholder hele 50 træningsprogrammer og 70 øvelser på tre forskellige niveauer, hvilket gør, at alle kan være med.

Du vælger selv kategori, cardio, strength eller shape, og om træningen skal vare i 15, 30 eller 45 minutter. Derefter vil videoer vise dig, hvordan øvelserne skal udføres. Man kan træne hjemme og kan samtidigt følge sin egen udvikling og forbedre den med tiden. Som en ekstra bonus giver app’en inspiration til en række tips til det træningsudstyr og tøj, der passer til de forskellige øvelser.

Søvn Cyklus Tracker og Vækkeur

At indføre Søvn Cyklus Tracker og Vækkeur vil efterlade dig udhvilet efter hver nats søvn.

Sleep-tid bruger følsomme accelerometer i din Android til at afsløre bevægelser i løbet af natten. Læg den under din hovedpude, og den registrerer din søvn ved hjælp af, hvor meget du bevæger dig i løbet af natten. Den kan også vække dig i den fase af søvnen, hvor du sover lettest. Således vågner du aldrig op fra en dyb søvn, hvilket kan være ubehageligt.

Striiv

Vil du gerne gøre træningen lidt sjovere? Striiv er et et bevægelsesspil, hvor du får små opgaver, du skal løse, og points derefter.

For eksempel: Gå op ad tre trapper, eller gå 1.000 skridt inden frokost. I spillet kan du så købe ting for dine point.

 

Forrige artikelInsekter kan redde os fra mange problemer i fremtiden

Næste artikelTang skal nedsætte penicillin i dyrefoder