Nyheder

Gør dit nytårsforsæt til virkelighed

5. januar 2016

Så tog et nyt år sin begyndelse, og måske fortryder du et nytårsforsæt? Vi giver et par tips, der kan gøre dit forsæt til virkelighed.

Vi ved jo alle, at vi godt kunne leve lidt sundere, end vi gør. Måske er der noget tobak, der kunne kvittes eller nogle ekstra kilo på sidebenene, der burde arbejdes væk. Så når vi står med champagnen nytårsaften og bliver lidt sentimentale, er det ikke svært at tage en beslutning, der giver mentale tømmermænd dagen efter.

Nytårsforsæt er bedre resten af året

Faktisk er nytårsaften en rigtig dårlig anledning til at lave drastiske ændringer i dit liv. Det er meget bedre at vælge en hvilken som helst anden dato i løbet af året. Hvis du f.eks. gerne vil i gang med at løbe, er det noget nemmere at gøre planen til virkelighed en lun forårsdag end en frostsprængt januardag.

Et ønskepræget nytårsforsæt

Men hvis du alligevel har kastet dig ud i et nytårsforsæt, kan det godt blive et positivt vendepunkt i dit liv.

Det er vigtigt, at dit forsæt tager udgangspunkt i noget du virkelig gerne vil. Hvis du i stedet har valgt noget, du kun ved, du bør ændre på, bliver det meget sværere at gøre til virkelighed. Det er svært at kvitte smøgerne, hvis du egentlig har det fint med at ryge. Det er en del nemmere, hvis du har følt åndenød eller hvis dine nærmeste har kommenteret på din tobaksånde.

Så skal du give planen tid. Mindst 30 dage og helst tre måneder. Så længe tager det nemlig at ændre vaner, så hjernen kan holde de gamle vaner i skak og fastholde de nye.

Nyd dine synder

Hvis du falder i i løbet af de første uger, er det vigtigt, at du ikke mister modet. Nyd din “synd” i stedet for at plage dig selv med dårlig samvittighed. Dårlig samvittighed kan give en stressfølelse, hvilket gør livsstilsændringen til en plage i stedet for en glæde. Du skal bare op på hesten igen, hvis du er faldet i. Du er stadig tættere på målet end hvis du ikke havde foretaget dig noget, så lad ikke en dags rygning ødelægge et rygestop eller en uges dovenskab ødelægge dine motionsplaner.

Held og lykke.

Kilde: jp.dk

Forrige artikelUlovlig nervegift anvendes trods forbud

Næste artikelGrøn kost – dit våben mod inflammation