Opskrifter

Græskar med svampe, linser og ricotta

Foto: GAB Photography
22. december 2021

Hokkaidogræskar er den grøntsag med det højeste indhold af betakaroten, skarpt efterfulgt af søde kartofler og gulerødder. I kroppen omdannes betakaroten til A-vitamin, som styrker øjne, hud og hår, slimhinder og immunforsvar. A-vitamin har antioxidant virkning og beskytter derfor mod celleskader.

(2 personer)

Det skal du bruge

300 g hokkaidogræskar, uden kerner og skræl

1 tsk ahornsirup

2 spsk olivenolie

salt og peber

3 laurbærblade

150 g kogte grønne linser, evt. fra dåse eller papkarton

½ tsk chiliflager eller stødt chili

reven skal af ½-1 økologisk lime

150 g champignon, i tykke skiver

200 g ricotta (den skal forblive i et helt stykke)

Sådan gør du

Skær græskarkødet i stykker på ca. 3 cm og kom dem i et ovnfast fad. Vend græskarstykkerne med sirup og halvdelen af olien. Krydr med salt og peber. Læg laurbærbladene i fadet, og sæt det i en 200 °C varm ovn i 15 minutter.

Tag fadet ud og tilsæt linser, resten af olien, chiliflager, limeskal og champignon. Vend det godt rundt, og tilsæt eventuelt lidt mere olie.

Lav et hul i fyldet midt i fadet og placer ricottaosten heri. Den skal forblive i et helt stykke. Dryp den med olie. Sæt fadet i ovnen igen i ca. 30 minutter, til overfladen på riccotaen er let gylden. Vend gerne lidt rundt i grønsager og linser undervejs, så de ikke bliver tørre.

Tips

  • Bruger du økologisk græskar, kan du sagtens lade skrællen blive på. Den giver god tekstur til retten og ekstra næringsstoffer.
  • Du kan skifte de grønne linser ud med kogte belugalinser. Det er min yndlingslinse. Den er smuk med sin sorte farve, og den er nem at koge og let at fordøje.

Fra bogen ‘Mad i Fad’ af Anne van der Merwede.

Forrige artikelBagt æggekage med grøntsager

Næste artikelKom luft i maven til livs