(2 personer)
300 g hokkaidogræskar, uden kerner og skræl
1 tsk ahornsirup
2 spsk olivenolie
salt og peber
3 laurbærblade
150 g kogte grønne linser, evt. fra dåse eller papkarton
½ tsk chiliflager eller stødt chili
reven skal af ½-1 økologisk lime
150 g champignon, i tykke skiver
200 g ricotta (den skal forblive i et helt stykke)
Skær græskarkødet i stykker på ca. 3 cm og kom dem i et ovnfast fad. Vend græskarstykkerne med sirup og halvdelen af olien. Krydr med salt og peber. Læg laurbærbladene i fadet, og sæt det i en 200 °C varm ovn i 15 minutter.
Tag fadet ud og tilsæt linser, resten af olien, chiliflager, limeskal og champignon. Vend det godt rundt, og tilsæt eventuelt lidt mere olie.
Lav et hul i fyldet midt i fadet og placer ricottaosten heri. Den skal forblive i et helt stykke. Dryp den med olie. Sæt fadet i ovnen igen i ca. 30 minutter, til overfladen på riccotaen er let gylden. Vend gerne lidt rundt i grønsager og linser undervejs, så de ikke bliver tørre.
Fra bogen ‘Mad i Fad’ af Anne van der Merwede.