Den ayurvediske tankegang siger: Positiv for vata og pitta, negativ for kapha. Tærte egner sig generelt godt til vata og pitta, da det er let sødligt og har en vis tyngde.
Tilberedningstid: 1½ time
Tærtebund
100 g sigtet speltmel / hvedemel
75 g fuldkornsspeltmel / grahamsmel
1 tsk timian
75 g smør
½ tsk salt
½ dl vand
Fyld
500 g hokkaido-græskar (eller gulerod)
200 g tofu
Friskkværnet peber
3/4 tsk salt
Evt. 1 dl tykmælk
Persille til pynt
Alle ingredienser samles til en tærtedej, der stilles i køleskab i mindst 30 minutter (kan udelades). Mel drysses på et bord, og dejen rulles ud i en halv cm tykkelse, så den passer til et tærtefad (tærtefadet skal være ca. 25 cm i diameter). Smør tærtefadet med fedtstof, og læg dejen i. Tærtebunden forbager ved 200 grader midt i ovnen i 10-20 minutter, til den er gyldenbrun.
Græskaret skylles, skæres i store stykker, og stenene fjernes. Kog i 20 minutter, og hæld overskydende vand fra. (Bruges gulerod i stedet for hokkaido-græskar, koges gulerødderne hele i ca. 25 minutter). Græskar/gulerod, tofu, peber, salt og evt. tykmælk blendes sammen og kommes på tærtebunden. Bag 10-15 minutter ved 200 grader midt i ovnen, og drys med friskhakket persille.
Vil du vide mere?
Du kan læse mere om Nicolay Marcus Zederlinn på www.flowfood.dk
Forrige artikelAndrea Vagn Jensen: Jeg tror ikke på genveje til sundhed
Næste artikelSygeplejersker og alternativ behandling