Granolaknas med frugt

Granolaknas med frugt

Af: Lisbeth Tordendahl

Lav din egen granolaknas og spis den til morgenmaden eller brug den til lækre sprøde desserter.

 

Du skal bruge:

1 ½ dl mandler

6 dl grove havreflager

1 dl græskarkerner

1 dl solsikkekerner

citronskal

salt

120 g moden banan

4 stk friske dadler (eller iblødsatte tørre)

4 spsk kokosolie

1 spsk citronsaft

Sådan gør du:

Hak mandlerne groft og bland dem i en skål med flager, kerner, fintrevet skal af en citron og to knivspids salt.

Blend banan, dadler, kokosolie og citronsaft (jeg bruger en stavblender) og fordel det godt i de tørre ingredienser, det er nemmest at gøre med fingrene.

Spred blandingen ud på en bageplade og bag det midt i ovnen ved 200 grader.

Vend rundt i granolaen efter 10 minutter og bag yderligere 5-10 minutter.

Lad granolaen køle af og opbevar den i et tæt glas.

Granola kan spises med din foretrukne plantemælk og bruges som knas til alle typer frugtkompot, frugtsupper, yoghurt etc.