Lav din egen granolaknas og spis den til morgenmaden eller brug den til lækre sprøde desserter.
1 ½ dl mandler
6 dl grove havreflager
1 dl græskarkerner
1 dl solsikkekerner
citronskal
salt
120 g moden banan
4 stk friske dadler (eller iblødsatte tørre)
4 spsk kokosolie
1 spsk citronsaft
Hak mandlerne groft og bland dem i en skål med flager, kerner, fintrevet skal af en citron og to knivspids salt.
Blend banan, dadler, kokosolie og citronsaft (jeg bruger en stavblender) og fordel det godt i de tørre ingredienser, det er nemmest at gøre med fingrene.
Spred blandingen ud på en bageplade og bag det midt i ovnen ved 200 grader.
Vend rundt i granolaen efter 10 minutter og bag yderligere 5-10 minutter.
Lad granolaen køle af og opbevar den i et tæt glas.
Granolaknas kan spises med din foretrukne plantemælk og bruges som knas til alle typer frugtkompot, frugtsupper, yoghurt etc.
Fra bogen ‘DET SØDE – sundhed & nydelse’ af Lisbeth Tordendahl