Nyheder

Gratinerede grøntsager på indonesisk

21. april 2016

Et vegansk måltid indeholder selvfølgelig grøntsager, men der skal også proteiner til – prøv f.eks. disse gratinerede grøntsager på indonesisk.

4 personer

Du skal bruge:

  • 50 g. sojakød
  • 1½ rød peberfrugt
  • 2 bananer
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 125 g. hvidkål
  • ½ mango (skal være godt moden)
  • 1 ds. kokosmælk
  • 2 tsk. karry
  • 1½ tsk. sambal oelek
  • salt og frisk kværnet peber
  • kokosolie til svitsning
  • 1 bundt koriander eller persille

Sådan gør du:

Hæld kogende vand over sojakødet og lad det trække, mens du forbereder grøntsagerne.

Snit hvidkålet fint, pres hvidløget og skær løget i små tern. Peberfrugterne skæres i strimler, bananerne i skiver og den halve mango skæres i tern.

Svits løg og hvidløg i kokosolie til løgene bliver klare men ikke brune. Tilsæt hvidkål og svits yderligere et par minutter. Hæld vandet fra sojakødet og lad det dryppe godt af.

Hæld kokosmælk over grøntsagerne og tilsæt peberfrugt, sambal oelek, karry, sojakød, salt og peber. Rør det hele godt sammen og vend mango og bananskiver i retten.

Hæld blandingen over i et ildfast fad og gratiner det i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter.

Serveres med quinoa, brune ris eller blomkålsris. Og gerne med masser af friske koriander eller persille til.

Forrige artikelPartners død kan give hjerteproblemer

Næste artikelForældre glemmer solcremen til børn i foråret