Opskrifter

Grawnola

17. marts 2011

Hjemmelavet granola er mange gange sundere og smager meget bedre end den mysli, du køber.

Granola

• 2 dl boghvedespirer (eller brug boghvede, som har ligget i blød i vand natten over)

• 1 ½ dl hakkede nødder (f.eks. mandler, pekan- og valnødder)

• 1 ½ dl frø og kerner (f.eks. græskarkerner og solsikkefrø)

• 1 dl hakket tørret frugt (f.eks. abrikoser, dadler og rosiner)

• lidt kokosmel

• 2 tsk. kanel

• 2 spsk. rå honning eller agavesirup

Fyld:

• frisk frugt – skåret i små tern (f.eks. bananer)

• friske bær (f.eks. hindbær, blåbær og jordbær)

Diverse:

• ¾ liter mandelmælk

Granola: Hak nødder, frø og kerner groft med en kniv og skær den tørrede frugt i tern. Kom det hele i en skål sammen med boghvedespirerne. Rør så kokosmel, kanel og honning/agavesirup sammen og hæld massen over granolaen. Bland det hele godt.

 


TIP!
Hos honningproducenter kan du få koldslynget, uopvarmet honning, der indeholder flest næringsstoffer.

Serveringstip:
Kom den friske frugt og de friske bær oven på granola’en og hæld derefter sød mandelmælk over.

 

Fra bogen “Glød og glæde med Raw Food” af Vibeke Amdisen.

Forrige artikelSeks om dagen – men hvilke?

Næste artikelGrøn super-smoothie