Grillet lammekølle med hvidløg

Af: Anette Harbech Olesen, www.madforlivet.com

Foto: Sara Galbiati

Når der kommer flere til middag, må maden gerne være rigelig, god og let at lave. Det lever en grillet lammekølle op til.

Til 4-6 personer

Du skal bruge:

  • 1 lammekølle 1,6-2,0 kg
  • Marinade
  • 2 dl ekstra jomfruolivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 4 stængler rosmarin, alle nålene herfra
  • 4 blade salvie
  • 8 stængler timian
  • Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Tilbered marinaden med olivenolie og hakkede eller mortede krydderurter.

Pil hvidløgsfedene og skær dem i mindre stykker. Dup lammekøllen tør og skær små ridser i fedtlaget, hvori du lægger de små hvidløgsstykker.

Gnid olie-krydderurteblandingen godt ind i overfladen på lammekøllen og lad lammekøllen trække i et par timer eller natten over.

Drys den marinerede lammekølle med uraffineret flagesalt og peber og gril køllen ved indirekte varme med låg på kuglegrillen i cirka 1-1 ½ time, afhængig af størrelsen. Kernetemperaturen skal være 61-63 grader. Du kan også sagtens tilberede lammekøllen i ovnen.

Tag lammekøllen af grillen og lad den hvile i 20-25 minutter, inden den skæres ud i skiver på skrå.

 

Fra bogen ‘Mad, mening & magiske øjeblikke’ af Anette Harbech Olesen, se mere på www.madforlivet.com

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*