Alverdens kaffebarer kan skrive under på, at vi ligefrem kan crave en varm og sød drik. Men i stedet for en blodsukkerbombe kan du prøve denne chai latte – med krydderier, sødme og fylde.
1 krus
1 brev grøn te
1,5 dl. havremælk
1 dl. vand
1/4 tsk. kanel
1/4 tsk. kardemomme
et drys stødte nelliker
et drys vaniljepulver
en anelse frisk kværnet peber
for yderligere sødme kan du tilsætte stevia eller Sukrin
Kom alle ingredienser undtagen tebrevet i en kasserolle og varm det forsigtigt op – det skal være varmt, men ikke koge. Sluk for varmen og tilsæt tebrevet og lad chaien trække 15-30 minutter alt efter, hvor stærk du vil have din chai latte.
Tag tebrevet op og varm chaien op igen og blend den evt. med en stavblender for at lave skum.
Server din chai latte rygende varm f.eks. med en havregrynskugle med matcha og lime eller et stykke bananbrød (se opskrifterne her på siderne).
Forrige artikelSkal børneeksem behandles med binyrebarkhormon?
Næste artikelWalter Pierpaoli og melatonin – det stof, drømme er lavet af!