Nyheder

Grøn omstilling – og hvad så?

18. april 2016

Der bliver snakket meget om det, og selv Leonardo DiCaprio brugte sin Oscar-takketale til at tale om det. Vi skal være grønnere. Men ved danskerne egentlig, hvad den grønne omstilling handler om? Ny Gallupundersøgelse viser, at 4 ud af 10 danskere ikke forstår den grønne omstilling.

Det er ikke en selvfølge, at alle ved, hvordan de griber den grønne omstilling an. Mange tænker: ”Er det ikke bare noget, Regeringen skal tage sig af? Jeg kan alligevel ikke gøre den store forskel selv”. Men i virkeligheden er det jo netop op til den enkelte at hjælpe til. Nu er der sat et større projekt i gang, som skal skabe fokus på området.

 

Uvidenhed om grøn omstilling

Det er ikke fordi, der ikke er vilje hos danskerne. Faktisk ønsker 8 ud af 10 danskere at leve endnu mere energirigtigt og bæredygtigt, end de gør i dag. Det er dog kun halvdelen af danskerne, som føler, at de ved nok om, hvordan de skal gribe den grønne omstilling an. Det viser en ny Gallupundersøgelse, som er sat i værk af Danmarks største andelsejede energi- og fibernetselskab, SEAS-NVE. De står også bag en ny hjemmeside, www.groenforskel.dk, som skal informere og give gode og grønne råd til danskerne.

– Grønforskel.dk henvender sig både til de grønne frontløbere, men også til alle de danskere, der er nysgerrige på, hvordan man lever mere grønt og passer på naturen og miljøet omkring os, siger redaktør Victoria Rogena Holst Poulsen fra Aller Media i en pressemedelelse.

– Redaktionelt kigger vi således både på den grønne omstilling fra det store samfundsmæssige perspektiv og det helt nære – fra vindmøller i hele verden til havekemikalier. Der er bestemt også lagt op til gode diskussioner på nettet og deling af erfaringer og meninger på de sociale medier.

 

Vi gør det ikke for økonomiens skyld

Den nye Gallupundersøgelse viser, at danskere det seneste år har gjort en bevidst indsats for at leve mere energirigtigt og bæredygtigt. Det ses tydeligt i undersøgelsen, at danskerne vil leve grønnere for at skåne klimaet og miljøet. Økonomi som motivationsfaktor ligger helt nede på tredjepladsen. Det ser Kommunikationschef hos SEAS-NVE, Rikke Harbo Trikker, som yderst positivt.

– Det er glædeligt, at dét at passe på miljøet og vores klima topper listen, og samtidig er det et udtryk for, at der allerede gennem de seneste år er gjort mange samfundsmæssige forsøg på at øge vores fælles bevidsthed om klima- og energiområdet, siger Rikke Harbo Trikker.

 

Strategien skal omlægges

Nu er det tid til, at vi danskere skal skridtet videre, mener Rikke Harbo Trikker.

– I dag er kommunikationsopgaven en anden. Nemlig at få skabt bevidsthed omkring de rigtige initiativer og om, hvordan vi hver især helt konkret kan bidrage aktivt til den grønne omstilling, siger Rikke Harbo Trikker .

Hendes påstand understøttes af Gallupundersøgelsen, der viser, at især fremtidens forbrugere mellem 18 og 29 år, rent faktisk ønsker at leve endnu mere energirigtigt og bæredygtigt, end de gør i dag.

Alt tyder på, at vi er på vej i den rigtige retning. Og med et site som Grønforskel.dk, hvor man kan få helt konkrete tips til grøn omstilling, så vil danskerne forhåbentlig få lidt at tænke over.

 

Kilde: SEAS-NVE

Forrige artikelHundredevis af vaccineskadede børn – men ingen ny forskning på vej

Næste artikelPartners død kan give hjerteproblemer