Nyheder

Grønkål med avocadocreme, koriander og kylling

25. november 2016

Grønkål er en af de ældste dyrkede grønsager i Norden, men den kan sagtens tåle et mexicansk tvist.

Til 4 personer

Du skal bruge:

  • 200-300 g grønkålsblade
  • 2 kyllingebryster
  • 1 bdt koriander
  • olie
  • havsalt og friskkværnet peber
  • Bagte tomater
  • 250 g små tomater, gerne på stilk
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk olie
  • havsalt
  • Avocadocreme
  • 1 moden avocado
  • ½ fed hvidløg
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 lime, saften heraf, alternativt saft af ½ citron
  • havsalt

 

Sådan gør du:

Begynd med tomaterne. Skyl tomaterne og kom dem i et ild­fast fad – evt. beklædt med bagepapir. Hæld olie, sukker og salt over og bag dem i ovnen ved 160 °C ca. 35-45 minutter, til de begynder at blive bløde og rynkede.

Skyl og tør grønkålen. Rib bladene af stokken og ryk dem i fine stykker. Kom det i en rummelig skål.

Halver avocadoen, fjern stenen og skrab kødet ud. Blend med hvidløg, creme fraiche og spidskommen. Smag til med lime­saft og salt. Skrab avocadocremen ud af blenderen og fordel over grønkålen. Vend godt rundt.

Steg kyllingebrysterne i lidt olie, til de er møre og saftige, og krydr med salt og peber. Lad dem køle lidt af og skær dem i stykker. Fordel kødet over salaten og fordel bagte tomater over. Drys med hakket koriander og server.

Tips: Har du rester af kylling fra dagen før, bruger du det i salaten. I stedet for bagte tomater kan du bruge semi-dried tomater på glas.

Forrige artikelSvovlindholdet i luften er halveret

Næste artikelInflammation betyder heling